plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto sú ešte chutnejšie: 5-minútové zemiakové placky pripravené inak, ako ste zvyknutí!

Tip na super rýchlu a skvelú večeru trochu inak, ako ste zvyknutí. A čo je najlepšie, môžete klasickú vyprážanú, alebo pečenú verziu.

Tip na super rýchlu a skvelú večeru trochu inak, ako ste zvyknutí. A čo je najlepšie, môžete klasickú vyprážanú, alebo pečenú verziu.

Potrebujeme:

900 g zemiakov ošúpaných a uvarených v slanej vode

2 malé cibule nakrájané nadrobno

4 vajcia

150 g strúhaného syra

2-3 lyžice múky

2-3 lyžice strúhanky

Soľ a čierne korenie

½ šálky oleja

Postup:

Uvarené zemiaky roztlačíme a zmiešame s cibuľkou, strúhaným syrom a 2 vajíčkami. Ochutíme soľou a korením. Dobre premiešame.

Z cesta formuje placky, ktoré obaľujeme v klasickom trojobale: múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Vyprážame na rozpálenom oleji, prípadne môžeme upiecť v rúre.

Na pečenú verziu som postupovala nasledovne – do cesta som pridala trochu múky, aby sa s ním lepšie pracovalo a tvarovala som z neho hrubšie placky – skôr ako pagáče, ktoré som obalila len v strúhanke. Preložila som na plech vystlaný papierom na pečenie, na každý kúsok som uložila plátok masla (alebo pokvapkajte s olejom) a vložila do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme kým povrch nie je zlatistý.

Tip: ak na vrch pečených placiek odtlačíte mriežku na pretláčenie zemiakov, budú vyzerať celkom ako zemiakové koláčiky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bucatarul

Najlepšie recepty na dnes