plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto skladujte cibuľu 2 ROKY bez toho, aby sa pokazila: Svokra ma naučila tento perfektný NÁPAD!

Cibuľový prášok sa výborne hodí na ochutenie rôznych omáčok, nátierok, mletého mäsa a strukovín.

Používa sa aj do mäsových jedál, cestovín, grilovaného mäsa a akýchkoľvek pokrmov.

 

 

Úžasný recept na domáci cibuľový prášok z youtube kanála Moja kuchyňa Ebruli.

Potrebujeme:

4 kg cibule

kamennú alebo morskú soľ

 

 

Postup:

Cibuľu ošúpeme.

Nakrájame na väčšie kocky a vložíme do misky.

 

 

Do nádoby od mixéra pridáme časť cibule.

Nasypeme pol lyžičky soli (5 g).

 

 

Nádobu doplníme cibuľou.

A pridáme soľ.

Cibuľu rozšľaháme na kašu.

 

 

Zmes nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rozotrieme po celej ploche.

 

 

Cibuľovú zmes necháme vyschnúť na slnku.

Prípadne ju môžeme sušiť v rúre pri teplote 80°C.

 

 

Aby cibuľa lepšie vyschla, nalámeme už vyschnutú hmotu.

Necháme na slnku 2 dni.

Usušenú cibuľu rozdrvíme v mixéri na prášok.

 

 

Cibuľový prášok naplníme do uzatvárateľného pohára.

Prášok skladujeme na chladnom mieste.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes