Ak chcete, aby boli plnené papriky naozaj chutné, ukážeme vám skvelý trik.
Ak plnenú papriku opečiete zo všetkých strán na troche olivového oleja a až potom pridáte do paradajkovej omáčky, získate jedinečnú, lahodnú chuť.
Neuveríte, aký má táto malá zmena efekt.
Vynikajúci recept na najlahodnejšiu plnenú papriku z portálu mindmegette.
Potrebujeme:
Na náplň:
1 červenú cibuľu
rastlinný olej
1 strúčik cesnaku
1 ČL mletej červenej papriky
50 dkg mletého bravčového mäsa
15 dkg ryže
soľ
mleté čierne korenie
Ďalšie suroviny:
6 paprík
1 červenú cibuľu
2 PL rastlinného oleja
2 PL kryštálového cukru
2 PL hladkej múky
1 l paradajkového pretlaku
5 dl vody
zelerovú vňať
soľ
korenie
3 veľké zemiaky
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji ju osmažíme s prelisovaným cesnakom.
Odstavíme z ohňa a posypme mletou paprikou.
Keď už zmes nie je horúca, dôkladne premiešame s mletým mäsom a predtým napoly uvarenou ryžou.
Dôkladne dochutíme soľou a korením.
Papriky očistíme a naplníme mäsovo-ryžovou plnkou (neprepĺňame, necháme miesto na napučanú ryžu).
Plnené papriky osmažíme na olivovom oleji.
Zo zvyšnej plnky vyformujeme fašírky.
Cibuľu nakrájame a osmažíme na troche oleja.
Prisypeme cukor, potom múku a miešame, kým nezostanú žiadne hrudky.
Za stáleho miešania prilejeme paradajkovú omáčku.
Podlejeme vodou, pridáme zelerovú vňať, dochutíme soľou a korením.
Opatrne pridáme plnené papriky a na miernom ohni za občasného otáčania varíme cca 30-40 minút, kým nebude náplň úplne uvarená.
V prípade potreby nahradíme prevarenú tekutinu trochou vody alebo vývaru.
Ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode.
Uvarené plnené papriky podávame s paradajkovou omáčkou a zemiakmi.
Dobrú chuť!