Takto sa plnené papriky stanú skutočne chutnými: Obľúbený pokrm ešte chutnejší!

Ak chcete, aby boli plnené papriky naozaj chutné, ukážeme vám skvelý trik.

 

 

Ak plnenú papriku opečiete zo všetkých strán na troche olivového oleja a až potom pridáte do paradajkovej omáčky, získate jedinečnú, lahodnú chuť.

Neuveríte, aký má táto malá zmena efekt.

...

Vynikajúci recept na najlahodnejšiu plnenú papriku z portálu mindmegette.

Potrebujeme:

 

 

Na náplň:

1 červenú cibuľu

rastlinný olej

1 strúčik cesnaku

1 ČL mletej červenej papriky

50 dkg mletého bravčového mäsa

15 dkg ryže

soľ

mleté čierne korenie

Ďalšie suroviny:

6 paprík

1 červenú cibuľu

2 PL rastlinného oleja

2 PL kryštálového cukru

2 PL hladkej múky

1 l paradajkového pretlaku

5 dl vody

zelerovú vňať

soľ

korenie

3 veľké zemiaky

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji ju osmažíme s prelisovaným cesnakom.

Odstavíme z ohňa a posypme mletou paprikou.

 

 

Keď už zmes nie je horúca, dôkladne premiešame s mletým mäsom a predtým napoly uvarenou ryžou.

Dôkladne dochutíme soľou a korením.

 

 

Papriky očistíme a naplníme mäsovo-ryžovou plnkou (neprepĺňame, necháme miesto na napučanú ryžu).

Plnené papriky osmažíme na olivovom oleji.

 

 

Zo zvyšnej plnky vyformujeme fašírky.

Cibuľu nakrájame a osmažíme na troche oleja.

 

 

Prisypeme cukor, potom múku a miešame, kým nezostanú žiadne hrudky.

Za stáleho miešania prilejeme paradajkovú omáčku.

 

 

Podlejeme vodou, pridáme zelerovú vňať, dochutíme soľou a korením.

Opatrne pridáme plnené papriky a na miernom ohni za občasného otáčania varíme cca 30-40 minút, kým nebude náplň úplne uvarená.

 

 

V prípade potreby nahradíme prevarenú tekutinu trochou vody alebo vývaru.

Ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode.

 

 

Uvarené plnené papriky podávame s paradajkovou omáčkou a zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay