Tento luxusný recept osloví každého gurmána.
Aby bola táto bravčová panenka skutočne dokonalá, je dôležité dodržať všetky zobrazené detaily.
Famózny recept na pečenú bravčovú panenku z youtube kanála Fleisch Rezepte.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej panenky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
tymian
maslo
3-4 strúčiky cesnaku
Na oblohu:
3 červené cibule
3 červené papriky
3-4 čili papričky
soľ
mleté čierne korenie
1 PL krémového balzamikového octu
1 PL kryštálového cukru
bazalku
Na bruschettu:
bagetu
olivový olej
cesnak
Postup:
Bravčovú panenku nakrájame na hrubšie plátky.
Z oboch strán osolíme a posypeme čiernym korením.
Panvicu naolejujeme a pridáme nakrájanú cibuľu.
Pridáme na plátky nakrájanú červenú papriku a premiešame.
Ďalej pridáme na kolieska nakrájanú papričku a zamiešame.
Zmes osolíme, posypeme čiernym korením.
Dobre premiešame.
Pridáme balzamikový ocot a vareškou premiešame.
Ďalej pridáme cukor a miešame, kým neskaramelizuje.
Nakoniec pridáme nasekanú bazalku, zamiešame a panvicu odstavíme zo sporáka.
Bagetu nakrájame na kolieska.
Potom bagetu polejeme olivovým olejom a na panvici opečieme z oboch strán.
Po opečení potrieme krajce cesnakom.
Panvicu polejeme olejom.
Poukladáme mäso a opečieme ho z oboch strán.
Na panvicu pridáme vetvičky tymianu.
Ďalej pridáme maslo, pretlačený cesnak a premiešame.
Výslednou šťavou polejeme mäso.
Mäso servírujeme s prílohou a chrumkavou bruschettou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: