plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto pripravujem pečienku: Toto tajomstvo pozná len málo ľudí, najjemnejšia pečienka, ktorá sa topí v ústach!

Vyskúšajte pripraviť pečienku podľa nášho jednoduchého receptu.

 

 

Prvýkrát som ho odkukala od šéfkuchára.

U nás sa okamžite stala hitom, inak ju už nepripravujem.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Простые рецепты от Ирины na jemnú pečeň.

Potrebujeme:

500-600 g hovädzej pečene

2 PL sódy bikarbóny

1 cibuľu

soľ

mleté čierne korenie

2 PL hladkej múky

rastlinný olej na vysmážanie

 

 

Postup:

Z pečene odstránime blanky.

Nakrájame ju na tenké plátky o hrúbke 1 cm.

Pečeň vložíme do misy, pridáme sódu, rukami premiešame.

Necháme 20-30 minút pôsobiť.

 

 

Po uplynutí doby pečeň poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.

Mäso v mise posolíme.

Posypeme čiernym korením.

Rukami premiešame.

 

 

Ďalej do misy pridáme múku.

Lyžicou zamiešame.

 

 

Na panvicu nalejeme olej.

Necháme zobriať.

Plátky smažíme 3 minúty z každej strany.

 

 

Pečienku vyberieme.

Uložíme na čistý  tanier.

Čibuľu si nakrájame nadrobno.

Potom na čistej panvici osmažíme cibuľu do zlatista.

 

 

Jemnú vysmaženú pečeň podávame s cibuľkou.

Prípadne môžeme podávať s inými obľúbenými prísadami.

Vynikajúco sa hodí aj čerstvé domáce pečivo, je to len na vás.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes