Vyskúšajte pripraviť pečienku podľa nášho jednoduchého receptu.
Prvýkrát som ho odkukala od šéfkuchára.
U nás sa okamžite stala hitom, inak ju už nepripravujem.
Vynikajúci recept z youtube kanála Простые рецепты от Ирины na jemnú pečeň.
Potrebujeme:
500-600 g hovädzej pečene
2 PL sódy bikarbóny
1 cibuľu
soľ
mleté čierne korenie
2 PL hladkej múky
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Z pečene odstránime blanky.
Nakrájame ju na tenké plátky o hrúbke 1 cm.
Pečeň vložíme do misy, pridáme sódu, rukami premiešame.
Necháme 20-30 minút pôsobiť.
Po uplynutí doby pečeň poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.
Mäso v mise posolíme.
Posypeme čiernym korením.
Rukami premiešame.
Ďalej do misy pridáme múku.
Lyžicou zamiešame.
Na panvicu nalejeme olej.
Necháme zobriať.
Plátky smažíme 3 minúty z každej strany.
Pečienku vyberieme.
Uložíme na čistý tanier.
Čibuľu si nakrájame nadrobno.
Potom na čistej panvici osmažíme cibuľu do zlatista.
Jemnú vysmaženú pečeň podávame s cibuľkou.
Prípadne môžeme podávať s inými obľúbenými prísadami.
Vynikajúco sa hodí aj čerstvé domáce pečivo, je to len na vás.
Dobrú chuť!
Video návod: