Takto pripravené bravčové koleno je hotová lahôdka: Táto vynikajúca marináda mu dodá tú správnu chuť!

Ak patríte k labužníkom, ktorí milujú pečené bravčové koleno, vyskúšajte tento recept z youtube.

Vďaka tejto marináde chutí lepšie, ako kedykoľvek predtým!

 

 

Potrebujeme:

2 kg bravčového kolena

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na marinádu č. 1:

3 ČL soli

mleté čierne korenie

20 ml octu

30 ml oleja

Na marinádu č. 2:

3 PL sójovej omáčky

1 ČL horčice

2 PL medu

Postup:

Ako prvé si zoberieme bravčové koleno a spredu ho na niekoľkých miestach prepichneme nožom.

Vďaka tomu sa marináda lepšie dostane do mäsa.

Teraz si zoberieme misku a nalejeme do nej 20 ml octu. 

 

 

Následne pridáme 30 ml rastlinného oleja, soľ, mleté čierne korenie.

Všetko dobre premiešame. 

 

 

Takto vzniknutú marinádu najskôr nalejeme do narezaných dutín v kolene a potom ňou potrieme aj vrch. 

Mäso zabalíme do papiera na pečenie, rozložíme niekoľko vrstiev alobalu a zabalíme ho ešte aj doňho.

Alobal dobre pritlačíme, aby v ňom bolo čo najmenej vzduchu.

Takto zabalené mäso vložíme do predhriatej rúry na teplotu 200 °C a pečieme 2 hodiny. 

Medzitým si pripravíme druhú marinádu.

Do misky si najskôr nalejeme sójovú omáčku. 

 

 

Pridáme horčicu a med.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Koleno po 2 hodinách pečenia rozbalíme.

Potrieme druhou marinádou a následne dopečieme 30 minút pri 200 °C, pričom ho už necháme rozbalené. 

 

 

Hotové koleno má chrumkavú kôrku a zvnútra je veľmi jemné a šťavnaté. 

Stačí ho už len nakrájať a podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár