plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto nakrájajte cibuľu: Výsledok vás prekvapí, lepšiu ste ešte nejedli!

Pripravte si doma lahodnú vysmážanú cibuľu podľa nášho nenáročného receptu.

Dlho som sa musel odhodlávať, aby som tento recept vyskúšal, ale nakoniec som to ani na sekundu neoľutoval, keďže výsledok bol fantastický.

 

 

Nikdy by som nečakal, že z obyčajnej cibule vytvoríme také efektné a veľmi chutné jedlo.

Fantastický recept z youtube kanála köyden lezzetler na vysmážané cibule.

Potrebujeme:

2 cibule

2 vajcia

100 ml mlieka

1 pohár strúhanky

1 pohár pšeničnej múky

1 ČL soli

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

oregano

(pohár=200 ml)

Postup:

 

 

Na začiatku ošúpeme cibule.

Odstránime strapce.

Cibule nakrájame na 16 častí odspodu na hrúbku prsta (viď video).

 

 

Do misky pridáme vajcia, mlieko a rozšľaháme metličkou.

Do ďalšej misky pridáme strúhanku a múku.

Pridáme aj soľ, čierne korenie, mletú papriku, oregano.

Všetko spolu premiešame lyžicou.

 

 

Cibuľu obalíme v múčnej zmesi.

Potom ju ponoríme do vajíčkovej zmesi.

Poriadne ju nanesieme do všetkých záhybov.

Cibuľu potom opäť poriadne obalíme v múčnej zmesi.

 

 

V hrnci zohrejeme olej na vysokú teplotu.

Cibuľu opatrne vložíme do hrnca.

Vysmažíme ju do hneda z oboch strán.

 

 

Do chrumkava vysmaženú cibuľu môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Bonus: Cibuľové rezne – nahradia aj mäso

 

 

Potrebujeme:

Cibuľa – 0,5 kg

Cesnak – 2 – 3 strúčiky

Krupica – 100 g

Vajcia – 2 ks

Soľ, mleté čierne korenie

Paradajková šťava – 1,5 šálky (môžete použiť paradajkový pretlak)

Postup:

V miske zmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, krupicu a vajcia.

Premiešame a zo zmesi tvoríme „rezne“.

Tie vypražíme v oleji dozlatista z oboch strán.

Potom vyberieme, na panvicu do výpeku nalejeme paradajkovú šťavu alebo pretlak a necháme prevrieť.

Zalejeme upečené rezne a necháme všetko spolu prevariť, kým tekutina nezhustne.

Podávame so šalátom.

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes