Takto konzervujem pečenú papriku už 10 rokov: Šalát na celú zimu!

Pripravte si doma famóznu zaváranú pečenú papriku, na ktorej si budete pochutnávať celú zimu.

Recept je mimoriadne jednoduchý a zvládne ho úplne každý.

 

 

Fantastický recept na konzervovanú zeleninu podľa youtube kanála Moja kuhinja Tanja.

...

Potrebujeme:

2 kg červenej papriky

10 strúčikov cesnaku

petržlenovú vňať

1 ČL soli

100 ml 9 % octu

100 ml rastlinného oleja

Postup:

Papriku dôkladne umyjeme.

 

 

Pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 250°C.

Pečieme 20 minút.

 

 

Po uplynutí doby papriky vyberieme, otočíme.

A dáme piecť na 10 minút.

 

 

Papriky preložíme do hrnca, prekryjeme pokrievkou a utierkou.

Necháme ich vychladnúť.

 

 

Po vychladnutí papriky ošúpeme.

Odstránime stonku a semená.

Ošúpané a očistené papriky naukladáme do misky.

 

 

Potom papriky nakrájame na menšie kúsky.

Nakrájanú papriku vložíme do misky.

 

 

Do misky s paprikou pridáme soľ, ocot, olej, petržlenovú vňať.

pridáme aj na malé plátky nakrájaný cesnak.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Necháme 30 minút odstáť.

 

 

Šalát vložíme pomocou lievika do čistých sterilizovaných pohárov.

Poháre na pevno uzavrieme čistými viečkami.

 

 

Na dno hrnca dáme utierku, vložíme poháre.

A po vrchnák zalejeme vodou.

Hrniec postavíme na oheň, po zovretí vody znížime teplotu.

Varíme 35 minút.

 

 

Vychladnuté poháre vložíme na tmavé a suché miesto.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay