plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto bude VEĽKONOČNÁ šunka naozaj DOKONALE chutná: Tajomstvo spočíva v čase varenia a VODE!

Pri výrobe dokonalej veľkonočnej šunky existujú dve tajomstvá.

 

 

Jedným z nich je čas varenia – vždy varte toľko hodín, koľko šunka váži.

Druhým tajomstvom je správne ochutenie vody na varenie.

Ak pridáte cibuľu a korenie, konečný výsledok bude oveľa chutnejší.

 

 

Najchutnejšia domáca šunka podľa receptu z portálu femina.

Potrebujeme:

2 kg údenej šunky

2 červené cibule

2 dcl suchého bieleho vína

5 strúčikov cesnaku

2 bobkové listy

1 ČL celého korenia

 

 

Postup:

Večer vopred namočíme šunku.

Na druhý deň ju vložíme do veľkého hrnca.

 

 

Šunku po okraj zalejeme vodou.

Pridáme celé strúčiky cesnaku.

 

 

Neošúpanú cibuľu rozpolíme.

A pridáme do hrnca.

Ďalej pridáme bobkový list a celé korenie.

 

 

Zalejeme bielym vínom.

Hrniec prekryjeme pokrievkou.

 

 

Od bodu varu varíme dve hodiny na miernom ohni.

Keď uplynie čas a mäso zmäkne.

Odstavíme ho z ohňa.

 

 

Mäso necháme vychladnúť vo varenej vode.

Potom mäso zabalené v alobale vložíme do chladničky.

 

 

Šunku bude ľahké nakrájať na druhý deň.

Zvyšnú šťavu z varenia vložíme do mrazničky a môžeme ju použiť neskôr, napríklad ako základ lahodnej hustej fazuľovej polievky.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes