plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takéto lahodné bravčové karé z rúry ste ešte nejedli: Geniálny trik, vďaka ktorému bude mäso jemné a šťavnaté!

Pečenie bravčového karé môže byť zložité.

Celkom chudé mäso sa veľmi ľahko vysuší.

Poznáme však trik, vďaka ktorému ostane mäso lahodné a šťavnaté.

 

 

Tajomstvo spočíva v správnom zaobchádzaní s teplotou v rúre a v tomto článku sa vďaka portálu smakosze dozviete, ako ju treba nastaviť.

Bravčové karé pečené v rúre môže byť skutočnou lahôdkou.

Musíte však vedieť, ako ho správne pripraviť, inak sa vysuší a nebude také chutné, ako by ste si predstavovali.

Hodí sa na slávnostný stôl pri rôznych príležitostiach.

 

 

S nižšie uvedenými tipmi toto jedlo dovediete k dokonalosti.

Čo robiť, aby nebolo pečené karé suché?

Bravčové karé je pomerne jemné mäso, ktoré sa v rúre ľahko vysuší. 

Je to spôsobené nízkym obsahom tuku v tomto druhu mäsa .

Našťastie existujú kulinárske triky, vďaka ktorým si mäso zachová skvelú chuť a šťavnatosť. 

Je to oveľa jednoduchšie, ako by ste si mysleli.

Kľúčom k dokonale prepečenému bravčovému karé je voľba teploty rúry. 

 

 

Dôležitá je aj doba pečenia.

1 kg mäsa by malo v rúre stráviť maximálne 50 minút.

Vďaka tomu bude vždy mäkké a šťavnaté.

Pri akej teplote sa má karé piecť ?

 

 

Optimálny rozsah je 160-170 °C.

Na túto teplotu dáme piecť mäso, ktoré sme si predtým opiekli sprudka na panvici. 

Pečenie surového mäsa

 

 

Pečenie surového bravčového karé si vyžaduje znalosť tohto jednoduchého kulinárskeho triku.

Ide o vloženie mäsa zabaleného v alobale alebo v rukáve na pečenie do rúry vyhriatej na 200 °C.

Po 25 minútach znížime teplotu na 160 °C.

Pri tejto teplote pokračujeme v pečení až do konca požadovaného času .

Čo ešte stojí za to vedieť o pečení bravčového karé?

 

 

Na prípravu dokonalej bravčovej pochúťky sa oplatí poznať niekoľko základných pravidiel.

Dôležitý je nielen čas a teplota pečenia.

Základom je vybrať si ten správny kvalitný produkt.

Mäso potrebuje aj správne marinovanie.

 

 

Pri kúpe karé si dávajte pozor na farbu mäsa.

Mala by byť svetloružová.

Vyberte si kúsok s hladkým a lesklým povrchom.

 

 

To dokazuje jeho čerstvosť.

Tuk viditeľný na okrajoch by mal byť bielej alebo krémovej farby.

Dôležité je aj jeho množstvo.

Z tučnejšieho kusu vyjde šťavnatejšie pečené mäso.

Marinovanie mäsa musí trvať aspoň niekoľko hodín.

Práve od toho závisí nielen šťavnatosť, ale aj intenzívna chuť mäsa.

Na marinovanie použite základ z olivového oleja a vašich obľúbených korenín vrátane cesnaku a soli.

 

 

Takéto pečené bravčové karé bude jednoducho fantastické.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes