Také dobré buchty som ešte nejedla: Vyskúšajte recept zo starej kuchárky, lepší nenájdete!

Výborné domáce buchty, nadýchané a jemné ako pavučinka. Voňajú po masle a starých dobrých časoch. Ak chcete pre svoju rodinu pripraviť skutočne poctivú domácu pochúťku, vyskúšajte tie buchty.

Výborné domáce buchty, nadýchané a jemné ako pavučinka. Voňajú po masle a starých dobrých časoch. Ak chcete pre svoju rodinu pripraviť skutočne poctivú domácu pochúťku, vyskúšajte tie buchty.

Potrebujeme:

600 g polohrubej múky

1 kocku čerstvého droždia

2 vajcia

450 ml mlieka

6 lyžíc kr. cukru

1 lyžičku soli

Ďalej budeme potrebovať:

50 g masla

1 lyžicu oleja

Náplň:

Lekvár, tvaroh, orechy, mak…

Potrebujeme:

Najskôr si pripravíme kvások, droždie rozdrobíme v troche teplého mlieka (asi 100 ml), pridáme cukor a necháme vyjsť kvások.

V miske zmiešame ostatné prísady na cesto a pridáme aj kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Cestu stačí 30 minút.

Cesto rovaľkáme na pomúčenej doske na plát a rovnomerne nakrjame na štvorce. Do stredu každého štvorca navrstvíme lyžičku náplne a zabalíme – vytvoríme tvar guľôčky.

Guličky ukladáme do okrúhlej formy na pečenie, ktorú sme si vymastili olejom. Ukladíme tesne vedľa seba a necháme odpočívať, kým sa nezahreje rúra. Na buchty uložíme plátky nakrájaného masla a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť!

Dnes najobľúbenejšie