Také chutné vajíčka ste ešte NEJEDLI: Tento spôsob prípravy vajec dobýja internet, skúste to hneď na raňajky!

Predstavujeme vám štyri úžasné recepty na tak trochu (ne)všedné omelety, ktoré si okamžite obľúbite.

Omelety sú nielen veľmi chutné, ale aj výdatné – rozhodne ich musíte vyskúšať.

 

 

Fantastické recepty z youtube kanála Essen Rezepte na jedlá z vajec.

...

Recept č. 1

 

 

Potrebujeme:

6 vajec

300 ml plnotučného mlieka

100 g tvrdého syra

1/4 ČL muškátového orieška

soľ

korenie

jarnú cibuľku

1/2 ČL masla alebo olivového oleja na vymastenie panvice

Postup:

Do väčšej misky pridáme vajcia, soľ, korenie a dobre vyšľaháme metličkou.

Pridáme mlieko, na hrubo nastrúhaný tvrdý syr a vymiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme na krúžky nakrájanú cibuľku, muškátový oriešok a opäť metličkou premiešame.

Na panvici rozotrieme zmäknuté maslo a nalejeme vajíčkovú zmes.

 

 

Panvicu vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 200°C.

Recept č. 2

 

 

Potrebujeme:

5 PL olivového oleja

1 stredne veľkú cibuľu

1,5 ČL soli

700 g červených zemiakov

1/2 ČL mletého čierneho korenia

8 vajec

pažítku

7-12 zelených olív

115 g ovčieho syra Manchego

Postup:

Panvicu naolejujeme, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a soľ.

Za občasného miešania restujeme 8-10 minút, kým cibuľa nie je mäkká a priesvitná.

 

 

Umyté, ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska.

Vysmaženú cibuľu odložíme na tanier a do panvice vložíme polovicu zemiakov.

 

Zemiaky posolíme a za občasného miešania restujeme 8-10 minút, kým nezmäknú.

Do väčšej misy pridáme vajcia, na kolieska nakrájanú pažítku, nasekané olivy, čierne korenie a metličkou dôkladne vymiešame.

 

 

Do vaječnej zmesi pridáme osmažené zemiaky, cibuľu a jemne premiešame.

Na naolejovanú panvicu pridáme polovicu zmesi, nakrájané plátky syra a nakoniec prekryjeme zvyšnou zemiakovou zmesou.

 

 

Zmes smažíme na miernom ohni 5 minút, potom panvicu preložíme do rúry a pečieme 15-25 minút pri teplote 180°C, kým vajcia nestuhnú.

Recept č. 3

 

 

Potrebujeme:

3 vajcia

1 ČL kryštálového cukru

1/4 ČL soli

maslo

Postup:

Na začiatku oddelíme do malých misiek bielky od žĺtkov.

Do žĺtkov pridáme soľ a metličkou dobre premiešame.

 

Do misky s bielkami pridáme cukor a metličkou vyšľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.

Jemne vmiešame žĺtky do bielok.

 

 

Na panvici roztopíme a rozotrieme maslo a vložíme vaječnú hmotu.

Panvicu prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 3 minúty.

 

 

Omeletu preložíme na polovicu a mierne smažíme z každej strany.

Recept č. 4

 

 

Potrebujeme:

3 vajcia

1 PL mlieka

1 ČL masla

1 paradajku

50 g syra čedar

1 ČL sušenej alebo čerstvej petržlenovej vňate

2 plátky morčacej šunky

soľ

korenie

Postup:

Do misky pridáme vajcia, mlieko a metličkou vyšľaháme.

Na panvici roztopíme maslo a nalejeme vaječnú zmes.

 

Potom pridáme na kocky nakrájanú paradajku, soľ, korenie, na kocky nakrájanú šunku, nastrúhaný čedar a petržlenovú vňať.

Panvicu prekryjeme pokrievkou a omeletu varíme, kým nie je hotová.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/gqH_TUfpJnY

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay