Predstavujeme vám štyri úžasné recepty na tak trochu (ne)všedné omelety, ktoré si okamžite obľúbite.
Omelety sú nielen veľmi chutné, ale aj výdatné – rozhodne ich musíte vyskúšať.
Fantastické recepty z youtube kanála Essen Rezepte na jedlá z vajec.
Recept č. 1
Potrebujeme:
6 vajec
300 ml plnotučného mlieka
100 g tvrdého syra
1/4 ČL muškátového orieška
soľ
korenie
jarnú cibuľku
1/2 ČL masla alebo olivového oleja na vymastenie panvice
Postup:
Do väčšej misky pridáme vajcia, soľ, korenie a dobre vyšľaháme metličkou.
Pridáme mlieko, na hrubo nastrúhaný tvrdý syr a vymiešame.
Potom do zmesi pridáme na krúžky nakrájanú cibuľku, muškátový oriešok a opäť metličkou premiešame.
Na panvici rozotrieme zmäknuté maslo a nalejeme vajíčkovú zmes.
Panvicu vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
Recept č. 2
Potrebujeme:
5 PL olivového oleja
1 stredne veľkú cibuľu
1,5 ČL soli
700 g červených zemiakov
1/2 ČL mletého čierneho korenia
8 vajec
pažítku
7-12 zelených olív
115 g ovčieho syra Manchego
Postup:
Panvicu naolejujeme, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a soľ.
Za občasného miešania restujeme 8-10 minút, kým cibuľa nie je mäkká a priesvitná.
Umyté, ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska.
Vysmaženú cibuľu odložíme na tanier a do panvice vložíme polovicu zemiakov.
Zemiaky posolíme a za občasného miešania restujeme 8-10 minút, kým nezmäknú.
Do väčšej misy pridáme vajcia, na kolieska nakrájanú pažítku, nasekané olivy, čierne korenie a metličkou dôkladne vymiešame.
Do vaječnej zmesi pridáme osmažené zemiaky, cibuľu a jemne premiešame.
Na naolejovanú panvicu pridáme polovicu zmesi, nakrájané plátky syra a nakoniec prekryjeme zvyšnou zemiakovou zmesou.
Zmes smažíme na miernom ohni 5 minút, potom panvicu preložíme do rúry a pečieme 15-25 minút pri teplote 180°C, kým vajcia nestuhnú.
Recept č. 3
Potrebujeme:
3 vajcia
1 ČL kryštálového cukru
1/4 ČL soli
maslo
Postup:
Na začiatku oddelíme do malých misiek bielky od žĺtkov.
Do žĺtkov pridáme soľ a metličkou dobre premiešame.
Do misky s bielkami pridáme cukor a metličkou vyšľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
Jemne vmiešame žĺtky do bielok.
Na panvici roztopíme a rozotrieme maslo a vložíme vaječnú hmotu.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 3 minúty.
Omeletu preložíme na polovicu a mierne smažíme z každej strany.
Recept č. 4
Potrebujeme:
3 vajcia
1 PL mlieka
1 ČL masla
1 paradajku
50 g syra čedar
1 ČL sušenej alebo čerstvej petržlenovej vňate
2 plátky morčacej šunky
soľ
korenie
Postup:
Do misky pridáme vajcia, mlieko a metličkou vyšľaháme.
Na panvici roztopíme maslo a nalejeme vaječnú zmes.
Potom pridáme na kocky nakrájanú paradajku, soľ, korenie, na kocky nakrájanú šunku, nastrúhaný čedar a petržlenovú vňať.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a omeletu varíme, kým nie je hotová.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: