plny-hrniec_transparent_negativ.png

Také chutné rezne so zemiakmi som ešte nejedol: Jednoduchý recept na úžasný obed!

Grandiózne bravčové rezne obalené v zemiakovom cestíčku.

Mäso je tak jemné a lahodné, že po ňom budete túžiť každý druhý deň.

 

 

Nenáročný recept na najlepšie bravčové rezne z youtube kanála na Lecker schnell.

Potrebujeme:

6 stredne veľkých zemiakov

6 mäsových kusov bravčového karé

soľ

mleté čierne korenie

1 cibuľu

3 vajcia

soľ

mleté čierne korenie

2 PL pšeničnej múky

2 vajcia

80 g syra

Na šalát:

2 vajcia

1 uhorku

2 nakladané uhorky

180 g krabích tyčiniek

50 g konzervovanej kukurice

mladú cibuľku

soľ

mleté čierne korenie

2 PL majonézy

Postup:

Na začiatku do misky na hrubo nastrúhame zemiaky.

Nalejeme studenú vodu a opláchneme ich.

 

 

Bravčové mäso nakrájame na plátky.

Plátky poukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.

 

 

Mäso posypeme soľou, korením a rukou votrieme.

Zemiaky dôkladne vyžmýkame a preložíme do čistej misky.

 

 

Pridáme vajcia, soľ a čierne korenie.

Ďalej pridáme nastrúhanú mrkvu, múku a všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Na panvici zahrejeme olej a pridáme vrstvu zemiakovej zmesi.

Mäso namočíme do rozšľahaného vajíčka na tanieri  a položíme ho na zemiakovú zmes na panvici.

 

 

Na vrch mäsa položíme ďalšiu vrstvu zemiakovej zmesi.

Rezeň otočíme na druhú stranu a smažíme na strednom ohni dozlatista.

 

 

Rezne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme ich do rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Mäso posypeme syrom a dáme piecť na 5-7 minút pri teplote 200°C.

Na rezne nasypeme nasekaný kôpor a môžeme servírovať.

 

 

Bonus

V hrnci uvaríme vajcia.

Do misky pridáme na malé kocky nakrájanú uhorku a nakladanú uhorku.

 

 

Potom pridáme na krúžky nakrájané krabie tyčinky.

Uvarené vajíčka ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky.

 

 

Pridáme kukuricu a nakrájanú cibuľku.

Šalát posolíme, posypeme čiernym korením, pridáme majonézu a premiešame.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes