plny-hrniec_transparent_negativ.png

Také chutné kuracie rezne ste dávno nejedli: Zabudnite na strúhanku, celý trik je tom v špeciálnom cestíčku!

Vynikajúci nápad na obed z kuracích rezňov, ale tentokrát namiesto klasického trojobalu vyskúšajte niečo lepšie – špeciálne cestíčko zo zemiakov.

Potrebujeme:

4 zemiaky

1 vajce

Soľ a čierne korenie

2 lyžice hladkej múky

1 ks kuracích rezňov

4 lyžice hl. múky (na obaľovanie)

50 ml oleja

Postup:

Zemiaky nastrúhame najemno, necháme chvíľu odstáť a vytlačíme z nich šťavu. pridáme vajce, múku a dochutíme. Môžeme pridať aj 1 strúčik pretlačeného cesnaku.

Kurací rezeň umyjeme a rozrežeme na polovicu, pod fóliou oba kúsky naklepeme, osolíme a okoreníme.

Kuracie mäso obalíme najskôr v múke, potom v zemiakovej zmesi a vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube

Najlepšie recepty na dnes