Môže byť koláč taký jemný, že sa rozplýva v ústach?
Áno, pretože práve takýto dezert pripravujem.
Oplatí sa pripraviť dva plechy naraz, pretože tento koláč si hneď obľúbite.
Fantastický recept na jemný nadýchaný koláčik z portálu smakosze.
Máte doma radi niečo sladké?
Pre mňa je to nevyhnutnosť!
Po káve a po večeri nesmie chýbať kúsok lahodného koláča.
Odkedy však pripravujem tento výnimočný koláčik, zmizne mihnutím oka.
Počas prípravy chce každý pomôcť, takže väčšinou pripravujem dva plechy naraz.
Každému odporúčam recept na tento výborný a veľmi jemný dezert.
Na jemný koláč potrebujeme:
3 vajcia
200 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
100 ml mlieka
štipku soli
100 ml slnečnicového oleja
250 g hladkej múky
3 ČL prášku do pečiva
2 ČL citrónovej šťavy
citrónovú kôru
Postup:
Vajcia rozbijeme do misky.
Pridáme soľ.
Nasypeme vanilkový cukor.
Potom pridáme kryštálový cukor.
Nastrúhame citrónovú kôru.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Do zmesi nalejeme olej.
Zamiešame.
Ďalej pridáme mlieko.
Znova všetko premiešame.
Do cesta po dávkach preosejeme múku.
Dôkladne vymiešame.
Pridáme prášok do pečiva.
Na koniec pridáme citrónovú šťavu.
Premiešame a cesto vylejeme na plech.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme asi 35 minút.
Po upečení necháme koláč vychladnúť.
Cesto veľmi pekne kysne a je mimoriadne nadýchané.
Keď vychladne, môžeme ho ozdobiť práškovým cukrom alebo kokosovými lupienkami.
Výborne tu poslúži aj marhuľový džem alebo akýkoľvek iný ovocný džem, ktorý máte radi.
Prajeme vám dobrú chuť!