plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tak chutné fašírky som už dávno nejedla: Pripravené v jemne pikantnej omáčke a ohromne chutné!

Prevratný recept na lahodné pečené fašírky so sladkokyslou omáčkou s nádychom pikantnosti.

Zaručene sa vám jedna porcia bude máliť!

 

 

Famózny recept na najlahodnejšie fašírky v omáčke z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.

Potrebujeme:

800 g mletého mäsa

1/2 šálky ryže

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

2 PL paradajkovej pasty

200 ml vody

1 PL hladkej múky

1 PL horčice

1 PL čili (voliteľné)

1 PL kryštálového cukru

soľ

mleté čierne korenie

petržlenovú vňať

maslo

 

 

Postup:

Najprv nakrájame cibuľu na kocky.

V hlbokej panvici zahrejeme rastlinný olej.

Vložíme nakrájanú cibuľu. Na tvrdej podložke nožom roztlačíme cesnak.

Nadrobno ho nasekáme. Počkáme, kým sa usmaží cibuľa.

 

 

Do misky s mletým mäsom pridáme uvarenú ryžu.

Pridáme soľ. Dochutíme čiernym korením a keď cibuľa zmäkne, vložíme do panvice cesnak.

Na tvrdej podložke nasekáme trochu petržlenovej vňate.

Pridáme ju do misky s mäsom.

 

 

Potom pridáme osmaženú cibuľu s cesnakom.

Všetko spolu rukou dôkladne zmiešame.

V hrnci roztopíme maslo.

 

 

Pridáme múku.

Počas miešania smažíme na miernom ohni.

Potom pridáme paradajkovú pastu.

 

 

Miešame a smažíme, kým zmes nezhustne.

Postupne počas miešania pridávame vodu.

Potom pridáme maslo, horčicu a zamiešame.

 

 

Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a čili.

Nakoniec pridáme cukor.

Zamiešame a smažíme do bodu varu.

 

 

V prípade potreby dolejeme vodu.

Z mäsovej zmesi v rukách vytvarujeme guľky.

Vložíme do panvice.

 

 

Fašírky zalejeme omáčkou.

Neprikrytú panvicu vložíme do rúry rozohriatej na 180°C.

Pečieme približne hodinu.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes