Tajomstvo výroby tuhého domáceho jogurtu sa skrýva v tejto ingrediencii: Toto tajomstvo nikto nepozná!

Pripravte si doma vynikajúci tuhý jogurt podľa nášho jednoduchého receptu.

Po jogurte z obchodu už nikdy nesiahnete.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Gözde Yemek Tarifleri na fantastický domáci jogurt.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 l farmárskeho mlieka

2 PL kukuričného škrobu

2 PL jogurtu

Postup:

Do väčšej misky nalejeme mlieko.

Do malej misky so škrobom nalejeme dve naberačky mlieka.

Miešame, kým sa škrob úplne nerozpustí.

 

 

Rozpustený škrob nalejeme do misy s mliekom.

Naberačkou premiešame.

Sporák zapneme na strednú teplotu.

Dáme variť mlieko.

 

 

Keďže sme do mlieka pridali škrob, tak ho varíme za stáleho miešania.

Mlieko odstavíme, keď začne vrieť.

 

 

Počkáme, kým teplota mlieka neklesne na 45-50°C.

Na liter mlieka dáme na kvasenie 1 lyžicu jogurtu.

 

 

Do misky s jogurtom nalejeme mlieko.

Miešame, kým sa jogurt úplne neroztopí.

Rozpustený jogurt nalejeme do mlieka.

Zamiešame.

 

 

Mlieko naberieme do pohárov.

Prekryjeme servítkou a vrch stiahneme gumičkou.

Poháre poukladáme na plech.

 

 

Rúru si vyhrejeme na 100°C na 10 minút a vypneme.

Plech s pohármi vložíme do rúry.

Obsah necháme kysnúť 4 hodiny.

 

 

Po vybratím z rúry môžeme jogurt servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay