Tajomstvo úžasných rezňov z rúry, ktoré chutia lepšie ako smažené: Návšteva sa ich nevedela dojesť, sú nesmierne chutné!

Úžasný recept od Hany B., ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať. Rezne sú krehučké, jemné a šťavnaté – pripravíte ich skoro bez tuku. tajomstvo je ukryté v jogurtovej zmesi, ktorá mäsko úžasne zjemní a spôsobí, že si počas pečenia zachová šťavnatosť a rýchlo je hotové. Ak nechcete používať maslo, stačí pokvapkať trochou oleja.

Potrebujeme:

Marináda:

2 vajcia

100 g  bieleho jogurtu

1 lyžica horčice

šťava z polovice citróna

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ

korenie

2 pretlačené strúčiky cesnaku

štipka chilli

1 lyžička oregana (alebo iné sušené bylinky podľa chuti)

Ďalej:

4-6 ks kuracích rezňov

strúhanka

strúhaný syr

Postup:

Kuracie rezne sa nechajú marinovať v pripravenej marináde (čím dlhšie, tým lepšie – pokojne aj cez noc – rezne budú krehké a šťavnaté). Potom v miske zmiešame pol napol strúhanku + strúhaný syr najemno a v tejto zmesi rezne rovno z marinády obalíme. Pečieme v rúre na pečenie papieri. Pridala som na každý rezeň plátok masla. Pečiem cca 40 min. (Podľa zlatistej farby kôrky), otáčam zhruba v polovici pečenia. Nie sú vôbec suché a je to mňamka.