Výborný nápad, ako pripraviť kuracie, ale aj iné mäso inak, ako ste zvyknutí. Skúste toto vylepšenie a výsledok si nebudete vedieť vynachváliť.
Potrebujeme:
400 g kuracích pŕs (morčacie, prípadne môžete použiť aj hovädzie a bravčové mäso)
4 malé alebo 2-3 veľké vajcia
100 gramov hl. múky
soľ a čierne korenie – podľa chuti
granulovaný cesnak – podľa chuti
slnečnicový olej alebo bravčovú masť – na vyprážanie
Postup:
1. Mäso nakrájajte na plátky, potom ich naklepte pod fóliou.
2.Mäso na jednej strane ochuťte granulovaným cesnakom alebo iným korením, ktorému dávate prednosť a tiež čiernym korením a soľou.
3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky jemne rozšľahajte vidličkou, prípadne pridajte soľ. Bieli so štipkou soli vyšľahajte v mixéri 2 minúty pri maximálnej rýchlosti, aby sa získala konzistencia peny. Toto je tajomstvo nášho receptu.
4. Mäso najskôr obaľte v rozšľahanom žĺtku, potom v múke a potom v bielkovej hmote.
5. Vyprážajte na miernom ohni niekoľko minút z každej strany.
6. Mäso je jemné, šťavnaté a naozaj vynikajúce. Podávajte ho s akoukoľvek prílohou.