plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynechajte strúhanku, toto je fantastické: Tajomstvo dokonale šťavnatých a jemných rezňov je v tomto postupe – z každého druhu mäsa!

Výborný nápad, ako pripraviť kuracie, ale aj iné mäso inak, ako ste zvyknutí. Skúste toto vylepšenie a výsledok si nebudete vedieť vynachváliť.

Výborný nápad, ako pripraviť kuracie, ale aj iné mäso inak, ako ste zvyknutí. Skúste toto vylepšenie a výsledok si nebudete vedieť vynachváliť.

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs (morčacie, prípadne môžete použiť aj hovädzie a bravčové mäso)

4 malé alebo 2-3 veľké vajcia

100 gramov hl. múky

soľ a čierne korenie – podľa chuti

granulovaný cesnak – podľa chuti

slnečnicový olej alebo bravčovú masť – na vyprážanie

Postup:

1. Mäso nakrájajte na plátky, potom ich naklepte pod fóliou.

2.Mäso na jednej strane ochuťte granulovaným cesnakom alebo iným korením, ktorému dávate prednosť a tiež čiernym korením a soľou.

3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky jemne rozšľahajte vidličkou, prípadne pridajte soľ. Bieli so štipkou soli vyšľahajte v mixéri 2 minúty pri maximálnej rýchlosti, aby sa získala konzistencia peny. Toto je tajomstvo nášho receptu.

4. Mäso najskôr obaľte v rozšľahanom žĺtku, potom v múke a potom v bielkovej hmote.

5. Vyprážajte na miernom ohni niekoľko minút z každej strany.

6. Mäso je jemné, šťavnaté a naozaj vynikajúce. Podávajte ho s akoukoľvek prílohou.

Najlepšie recepty na dnes