Tajomstvo prípravy najlepších pečený zemiakov: Pridajte túto surovinu!

Pečené zemiaky sú vynikajúce jedlo, ktoré pozná každý z nás. Fantasticky chutia s cesnakom, bylinkami alebo chrumkavou slaninkou. Vedeli ste však, že existuje jednoduchý spôsob, vďaka ktorému bude ich chuť lepšia ako kedykoľvek predtým.

Pečené zemiaky sú vynikajúce jedlo, ktoré pozná každý z nás. Fantasticky chutia s cesnakom, bylinkami alebo chrumkavou slaninkou. Vedeli ste však, že existuje jednoduchý spôsob, vďaka ktorému bude ich chuť lepšia ako kedykoľvek predtým.

Trik, ako ich pripraviť najchutnejšie!

Prezradíme vám jednoduchý trik, ktorý pri príprave pečených zemiakov používajú aj šéfkuchári. V skutočnosti, chuť zemiakov je najlepšia vtedy, ak ich pred pečením uvarím vo vode s octom. Jednoducho zemiaky očistite a pripravte ako na pečenie. Potom ich dajte do vody tak, aby voda siahala nad zemiaky. Pridajte 1 šálku octu, v ktorom ste rozpustili 1 lyžicu soli. Varte približne 20 minút (alebo podľa odrody zemiakov). Zemiaky nesmú byť rozvarené.

Plech na pečenie potrieme olejom alebo maslom a preložíme na ňu scedené zemiaky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 15-20 minút, alebo kým zemiaky nie sú na povrchu zlatisté. Ku koncu pečenia pridáme cesnak a bylinky.

Ocot dokáže chuť zemiakov povýšiť na celkom novú úroveň. Oplatí sa vyskúšať!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

Vodu

...

1 šálku (220 ml) octu

1 lyžicu soli

2 lyžice masla alebo oleja

2 lyžice čerstvej pažítky alebo petržlenovej vňate

Soľ, korenie, cesnak

zdroj: tiphero