Zabudnite na hranolky z ktorých kvapká olej – toto je stokrát lepšie: Neskutočne chrumkavé zemiaky, ktoré sa nevyprážajú!

Výborný nápad na zemiaky, ktoré sú perfektne chrumkavé, ale spotrebujete na ne len 5 lyžíc oleja. Výborný tip pre každého, kto nechce vyprážať zemiaky v oleji.

Potrebujeme:

500 g zemiaky

5 lyžíc olivový olej

3 strúčiky cesnaku

2 lyžíc strúhanky

Soľ podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Olivový olej nalejte do formy, pridajte najemno nakrájaný cesnak, soľ a korenie. Zemiaky nakrájame na kúsky a vložíme do formy a poriadne obalíme tak, aby zmes pokrývala zemiaky. Pečieme pri teplote 190 stupňov 50-60 minút, dozlatista. Počas pečenia 1-2x premiešame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kochbar