Keď šľahačku tak jedine takto, naučila ma ju moja mama a robím ju tak roky, keď k nej pridáte aj kyslú smotanu, šľahačka bude ešte chutnejšia. :-)
Potrebujeme:
500 ml šľahačkovej smotany (33-35%)
8 lyžíc kyslej smotany
4 lyžice práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 bal. stužovaču do šľahačky
Postup:
V miske zalejeme šľahačkovou smotanou kyslú smotanu pridáme stužovače a šľaháme do zhustnutia. Obe smotany musia byť mať vychladené (aj metličky zo šľahača a misku dajte pred šľahaním na 16 minút do mrazničky).
Popri šľahaní pridáme oba cukre.
Navrstvíme do misy alebo do pohárov striedavo s piškótami (tie pokvapkáme uvarenou kávou alebo mliekom) a ovocím podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)