plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo najlepšie šľahačky podľa mojej mamy: Stačí do nej pridať túto 1 prísadu a tromfne aj zložité krémy!

Keď šľahačku tak jedine takto, naučila ma ju moja mama a robím ju tak roky, keď k nej pridáte aj kyslú smotanu, šľahačka bude ešte chutnejšia. :-)

Potrebujeme:

500 ml šľahačkovej smotany (33-35%)

8 lyžíc kyslej smotany

4 lyžice práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

2 bal. stužovaču do šľahačky

Postup:

V miske zalejeme šľahačkovou smotanou kyslú smotanu pridáme stužovače a šľaháme do zhustnutia. Obe smotany musia byť mať vychladené (aj metličky zo šľahača a misku dajte pred šľahaním na 16 minút do mrazničky).

Popri šľahaní pridáme oba cukre.

Navrstvíme do misy alebo do pohárov striedavo s piškótami (tie pokvapkáme uvarenou kávou alebo mliekom) a ovocím podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes