Tajomstvo najlepšieho karé pečeného v celku – recept od šéfa: Stačí pár zárezov a 1 prísada, ktorú by tipoval len málokto – chuť neskutočná!

Už ste niekedy piekli bravčové karé spolu s jablkom a džemom? Neuveríte, aká úžasná pochúťka z toho môže byť. Perfektné jedlo pripravíte v jednej mise spolu s prílohou a oblohou. Je to delikatesa priamo od šéfkuchára!

Potrebujeme:

Cca. 1,5 kg bravčového karé v celku

1 veľké jablko

1 veľká červená cibuľa

1 lyžica marhuľový džem

Niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/4 lyžičky chilli

Soľ

2 lyžice oleja

zemiaky (počet podľa veľkosti)

Postup:

Zemiaky dôkladne umyte, nakrájame na plátky. Preložíme ich do misy, nalejeme na ne lyžicou oleja, posypeme soľou a premiešame.

Umyté a osušené mäso nakrojíme na látky (neprekorojíme až do konca). Spodná časť mäsa by mala držať spolu.

Mäso posypeme soľou (aj medzi zárezy) a potrieme s džemom. Jablko ošúpeme a nakrájame na plátky, ktoré vložíme medzi plátkami mäsa, rovnako uložíme aj plátky cibule. Ochutíme s chilli. Vložte mäso do misy a obložte zemiakmi po stranách.

Miska zakryjeme a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 2 hodín. 15 minút pred koncom pečenia odstránime pokrievku a necháme dopiecť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: stylowi