plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo najlepšej krkovičky pečenej v celku – recept od šéfa: Stačí dať na pekáč s horčicovou zmesou a chuť neskutočná!

Vynikajúci nápad na bravčové mäsko pečené vcelku, pečené na pive a horčice. Plus vynikajúci tip ako zjemniť aj veľmi tuhé bravčové mäso.

Vynikajúci nápad na bravčové mäsko pečené vcelku, pečené na pive a horčice, recept priamo od šéfa. Plus vynikajúci tip ako zjemniť aj veľmi tuhé bravčové mäso.

Potrebujeme:

1000-1200 g bravčovej krkovičky (môže byť aj pliecko aj nie je krkovička)

1 veľká cibuľa nakrájaná na mesiačiky

hrsť sušenej cibule

5 strúčikov cesnaku

300 ml svetlého piva

2 lyžice horčice

masť

rasca

Červená paprika

Koreniny podľa chuti, prípadne zmes korenia na pečené mäso (napríklad tymián, rozmarín…)

Soľ, korenie

Postup:

Umyté a osušené mäso nasolíme a okoreníme – je dobré keď mäso necháme takto chvíľu marinovať. Ak máte tuhšie mäso, existuje jednoduchý tip, ako ho zjemniť – stačí, ak ho na noc zalejete kefírom alebo kyslou smotanou.

V pekáčiku rozpustíme masť a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán. Pridáme k nemu nakrájané cibule, cesnak a rascu. Mäso aj s opečenou zeleninou preložíme na pekáč vyložený alobalom.

V pive rozmiešame horčicu, zmes korenín a mäso touto zmesou zalejme. Zabalíme do alobalu a pečieme na 180 st. 1,5 hodiny. Neodkrývame. Potom mäso odkryjeme a necháme dopiecť 20-30 minút. Teplotu pečenia môžeme ku koncu zvýšiť na 200 stupňov. Podľa potreby môžeme podliať vodou, alebo napríklad preliať svetlým pivom.

Podávame s chlebíkom, alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Najlepšie recepty na dnes