plny-hrniec_transparent_negativ.png

Záhorácka dusená kapusta – najlepšia príloha na svete!

Táto kapusta je taká dobrá, že ju budete chcieť jesť aj samú o sebe. Lepšiu som v živote nejedla - tajomstvo je asi v tých jabĺčkach a džeme, nikdy som ju takto nerobila, ale tá chuť je naozaj neopakovateľná.

Táto kapusta je taká dobrá, že ju budete chcieť jesť aj samú o sebe.

 

 

Lepšiu som v živote nejedla.

Zajomstvo je asi v tých jabĺčkach a džeme, nikdy som ju takto nerobila, ale tá chuť je naozaj neopakovateľná.

 

 

Potrebujeme:

1 hlávka kapusta červená

1 väčšia cibuľa

2 lyžice bravčovej masti

3 lyžice octu

500 g jabĺk nakrájané na tenučké mesiačiky

soľ

korenie čierne mleté

bobkový list (2 ks)

Štipka cukru

350 ml červeného vína

3 lyžice ríbezľového džemu (môžete dať aj viac, podľa sladkosti jabĺk)

Postup:

 

Ako klasicky si kapustu nakrájame na rezančeky.

Použila som hlávku, ktorá mala približne 1 kg.

 

 

Na panvici s hlbším dnom si na masti speníme cibuľu.

Pridáme kapustu.

 

 

Zakryjeme.

Dusíme 15 minút.

Pridáme ocot.

 

 

Pridáme aj šúpané, na tenké mesiačiky nakrájané jablká.

Osolíme a okoreníme.

Pridáme trocha cukru.

 

 

Bobkový list a prilejeme víno.

Dusíme do mäkka.

Na záver pridáme ríbezľový rôsol.

Premiešame a necháme prevariť.

 

 

Ochutnajte, je to naozaj najlepšia príloha na svete.

K husacine ale aj sama o sebe.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor Vierka Maškovská

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes