Tajomstvo najjemnejšej pečienky: Vďaka tomuto postupu vám určite nestvrdne, ani nezhorkne!

Niektorí ju neznášajú, iní ju milujú. Ak dokážete pečienku pripraviť správne, je to skutočná dobrota. 

Okrem toho, že si z nej môžete pripraviť naozaj delikátnu domácu paštétu, môžete ju aj restovať, či vyprážať. 

Dnes vám prezradíme, ako pripraviť pečienku tak, aby nebola horká, ani tvrdá!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Naučte sa tento jednoduchý postup z portálu smakosze, ktorý vám zabezpečí, že pečienka bude chutná a jemná. 

Najjednoduchšie sa pripravuje asi kuracia pečeň, ale môžete si vybrať pečienku podľa vlastných preferencií.

Stačí len dodržať tento postup. 

Postup:

Ak sa obávate, že pečienka zhorkne, namočte ju vopred do mlieka.

 

 

Po zaliatí mliekom sa oplatí nechať ju pár hodín stáť (ideálne celú noc).

Nezabudnite ju však odložiť do chladničky.

 

 

Takto spracovaná pečienka bude mimoriadne jemná. 

Pečienka je po vypražení často tvrdá a suchá.

Stane sa to vtedy, keď ju pred vyprážaním dochutíte soľou.

Soľ totiž spôsobuje, že pečeň rýchlo vypustí šťavu a potom je nechutná.

Soľte ju preto vždy až tesne pred podávaním.

Užitočné rady

Často sa tiež stáva, že pečeň pri vyprážaní vystrelí z panvice a tuk spod nej sa rozprskne po celej kuchyni.

Preto ju treba po opláchnutí alebo namočení v mlieku dôkladne osušiť papierovou utierkou. 

Pečeň tiež môžete dať na suchú panvicu a olejom poliať až potom, keď sa z nej odparí prebytočná voda. 

Ak sa vám stalo, že pečienka nie je rovnomerne vypražená, ale na niektoré kusy sú krvavé, s najväčšou pravdepodobnosťou boli kúsky nepravidelne veľké.

Preto sa ju vždy snažte nakrájať na rovnomerne veľké kusy.

 

 

Po osmažení nechajte pečienku ešte pár minút v pare pod pokrievkou. 

Ak naopak pečeň absorbuje príliš veľa tuku, znamená to, že ju vyprážate pri príliš nízkej teplote.

Začiatok vyprážania pečene by mal byť v pomerne dobre vyhriatej panvici.

Až následne znížte ohrev a vyprážajte pečeň už pri nižšej teplote, aby sa dobre prepiekla nielen zvonka ale aj zvnútra.

Toto je kľúč k úspechu a podarí sa vám pripraviť takú jemnú pečienku, že sa bude rozpadať v ústach. 

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn