Finta na dokonalé zemiaky, ktoré netreba soliť: Namočte ich pred pečením do tejto zmesi – chuť neporovnateľná!

Ak chcete premeniť obyčajné pečené zemiaky na skutočne fantastickú lahôdku, toto vylepšenie určite skúste.

Je to výborné, úplne jednoduché a hlavne nepotrebujete žiadnu soľ.

 

 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

3 polievkové lyžice horčice

1 polievková lyžica medu (nie kopcovitá)

3 až 5 strúčikov cesnaku

bylinky podľa chuti:

oregano

bazalka

mletá rasca

majoránka

Čierne korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky nešúpeme ale dôkladne ich umyjeme.

 

 

Následne ich dáme do hrnca s vodou.

Uvaríme.

Keď sú polomäkké, vyberieme z hrnca.

 

 

Po vybratí z hrnca ich necháme trochu vychladnúť, následne ich dôkladne osušíme a nakrájame na mesiačiky.

V samostatnej miske si zmiešame sójovú omáčku, horčicu, sušené bylinky podľa chuti.

Hodia sa najmä bazalka, oregano a majorán, pridať však môžete aj trošku drvenej rasce.

Nakoniec pridáme aj prelisované strúčiky cesnaku.

 

 

Soľ už k zmesi nepridávame, omáčka je dosť slaná.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý natrieme olejom.

Potom berieme nakrájané predvarené zemiaky v šupke.

 

 

Máčame ich do pripravenej marinády jeden po druhom.

Zemiaky uložíme na plech a pečieme pri teplote 200 stupňov, pokiaľ nemajú chrumkavý povrch.

Zemiaky pečieme odkryté.

 

 

Ak máte radi syr, môžete do marinády skúsiť pridať trochu strúhaného syra.

Vytvorí na povrchu zemiakov ešte chrumkavejšiu kôrku.

zdroj/foto reprofoto chefkoch

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay