Máme pre vás skvelé vylepšenie na bravčové rezne, ktoré sú neskutočne mäkkučké a šťavnaté.
Keď ich budete najbližšie robiť, vynechajte trojobal a skúste toto vylepšenie.
Tajomstvo je v úplne jednoduchej marináde, ktorú môžete okrem rezňov využiť aj na prípravu grilovaných dobrôt.
Neuveríte, čo dokáže táto kombinácia prísad aj s tuhým bravčovým mäsom.
Z výsledku budete nadšení.
Potrebujeme:
6 plátkov vykostenej krkovičky. stehna alebo karé
2 polievkové lyžice majonézy
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
pol zväzku kôpru
pol zväzku petržlenu
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
soľ
korenie
strúhanka na obaľovanie
bravčová masť alebo olej na vyprážanie
Postup:
Mäso si najskôr nakrájame na plátky.
Môžete použiť krkovičku, karé, alebo bravčové stehno.
Plátky mäsa opláchneme, osušíme papierovými utierkami.
Rovnomerne ich naklepte pod fóliou.
Posypeme ich soľou a korením.
Do misky na marinádu dáme majonézu a pridáme vajcia.
Dobre premiešame.
Pridáme nasekané strúčiky cesnaku.
Pridáme aj nasekaný kôpor, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Zmiešame všetky ingrediencie.
Plátky mäsa vložíme do marinády.
Premiešame tak, aby zmes pokryla kúsky mäsa.
Misku prikryjeme fóliou a vložíme na 1-6 hodín do chladničky.
Po uplynutí tejto doby mäso zľahka scedíme z marinády.
Potom ich obalíme v strúhanke.
Opečieme na panvici s rozpáleným tukom do hneda z oboch strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)