Jemné hovädzie mäso za 5 minút: Čínske tajomstvo, vďaka ktorému zmäkne aj to najtuhšie mäso!

Toto je najjednoduchší spôsob, ako zmäkčiť hovädzie mäso, keď ho potrebujete rýchlo uvariť.

Táto metóda je vhodná pre všetky druhy hovädzieho mäsa.

Tajomstvom je použitie jedinej ingrediencie, ktorú má každý doma.

 

 

...

Varte s láskou a naučte sa tento jednoduchý trik z youtube kanála Schneller Koch.

Potrebujeme:

500 g hovädzieho mäsa

1/2 ČL sódy bikarbóny na 250 g hovädzieho mäsa

2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL cukru

1 PL vínneho octu

2 PL olivového oleja

1 PL čili omáčky

čierne mleté korenie

1/4 ČL čili vločiek

rastlinný olej

1 červenú papriku

1 cibuľu

soľ

Na šalát:

2 uhorky

200 – 300 g paradajok

1 červenú papriku

zelenú cibuľku

1 avokádo

100 g konzervovanej kukurice

2 strúčiky cesnaku

Na zálievku:

2-3 PL olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

1 PL citrónovej šťavy

čierne mleté korenie

1/2 ČL dijonskej horčice

soľ podľa chuti

Postup:

 

 

Zoberte si hovädzie mäso a odrežte biele blanky. 

Potom si mäso nakrájajte na stredne hrubé plátky.

A vložte do misy.

 

 

Na zmäkčenie mäsa použite sódu bikarbónu v množstve 1/2 čajovej lyžičky n 250 g hovädzieho mäsa.

 

 

Mäso si dobre premiešajte, prikryte misu tanierom.

Nechajte stáť v chladničke asi 35 – 40 minút. 

 

 

Do samostatnej misky si pripravte omáčku tak, že prelisujte cesnak, pridajte cukor, vínny ocot, olivový olej a čili omáčku.

Teraz ešte omáčku premiešajte s čiernym korením a čili vločkami.

 

 

Po 35 minútach vyberte mäso z chladničky a môžete si všimnúť, že je mäso jasne červené, čo je normálne.

Mäso dobre opláchnite a osušte papierovými utierkami. 

Na panvicu dajte olej, rozohrejte a naukladajte na ňu polovicu mäsa. 

 

 

Smažte na najvyššom stupni asi 1 minútu, potom premiešajte a smažte aj na druhej strane asi 1 – 2 minúty.

Potom premiešajte a vyberte mäso z panvice. 

Znovu nalejte na panvicu olej a osmažte druhú polovicu mäsa rovnako, ako prvú várku.

Papriku si očistite a nakrájajte na tenké pásiky.

 

 

Cibuľu si očistite a nakrájajte na pol krúžky.

Aj druhú várku mäsa vyberte, na panvicu nalejte znovu olej a vložte papriku s cibuľou. 

Chvíľu opekajte a potom pridajte všetko mäso. 

Osoľte a následne vylejte na mäso pripravenú omáčku.

Smažte ďalšie 2 – 3 minúty a odstavte.

Teraz si pripravte šalát.

Umyte si uhorky, nakrájajte ich na pol krúžky a to isté urobte aj s paradajkami.

 

 

Cibuľku si umyte a pokrájajte nadrobno.

Avokádo si pokrájajte na malé kúsky, ktoré pridajte do misy spolu s kukuricou.

Do malej misky si nalejte olivový olej, pridajte prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, čierne mleté korenie, soľ a horčicu.

 

 

Touto zálievkou polejte šalát a môžete podávať spolu s mäsom. 

Celý postup nájdete v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay