Tajný trik na hranolky, ktoré chutia ako z McDonaldu: Keď ich dáte na panvicu takto, na tie kupované si nikto nespomenie!

Finta je v tom, ako zemiaky upravíte ešte predtým, ako ich dáte do rozpáleného oleja.

Finta je v tom, ako zemiaky upravíte ešte predtým, ako ich dáte do rozpáleného oleja. Najlepšie však je, že tieto zemiaky môžete aj dopiecť v rúre. Je to na vás. Stavíme sa, že táto prísada by vám nenapadla ani vo sne. So zemiakmi však dokáže hotové divy!

Potrebujeme:

500 zemiakov (ideálne múčnejší typ)

Studená – až ľadová voda

Horúcu – takmer vriacu vodu

2 lyžice cukru kr.

1 lyžica golden sirupu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Zemiaky nakrájame na rovnaké – tenké kúsky. Vložíme na 5 minút do studenej až ľadovej vody. Do druhej misky dáme horúcu vodu (až vriacu) a nasypeme 2 lyžice cukru a sirup. Premiešame a zemiaky po 5 minútach vyberieme zo studenej vody a dáme do ochutenej horúcej. Necháme marinovať 10 minút. Vyberieme, osušíme a na 20 minút dáme do mrazáka.

Potom zemiaky dáme do rozpáleného oleja (160 stupňov) a smažíme len 2 minúty. Vyberieme, osušíme a necháme na 10 minút odstáť. Teraz len dosmažíme 5-7 minút.

Hranolky osolíme, budú chuť fantasticky!