Za celých 50 rokov som neochutnala nič lepšie: Tajomstvo dokonalých rezňov podľa deda šéfkuchára – chrumkavé, krehké a minimum tuku!

Ak chcete získať naozaj luxusný rezeň, táto rada sa vám určite bude hodiť. Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné. Takéto rezne vedel pripraviť náš dedko šéfkuchár a naučil nás tento postup. Jeho rezne boli vždy vychýrené a doteraz som lepšie nejedla.

Ak chcete získať naozaj luxusný rezeň, táto rada sa vám určite bude hodiť.

 

 

Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné.

Takéto rezne vedel pripraviť náš dedko šéfkuchár a naučil nás tento postup.

...

Jeho rezne boli vždy vychýrené a doteraz som lepšie nejedla.

 

 

 

Potrebujeme:

Mlieko

Bravčové mäso

 

 

Staršie rožky

Strúhanka

Múka

Vajcia+trocha svetlého piva

Niekoľko krajcov chleba

Postup:

 

 

Mäso si pred prípravou klasicky naklepeme.

Nasolíme a pred obaľovaním ho aspoň na 1 hodinu namočíme do mlieka, vďaka ktorému bude mäso jemné.

 

 

Ešte lepšie je nechať rezne v mliečnej marináde v chladničke počas noci (hlavne ak máte tuhšie mäso).

Až potom ich obalíme v trojobale a vyprážame.

Na trojobal si rozmixujeme staršie rožky na strúhanku.

Vajcia vyšľaháme s trochou svetlého piva a do samostatnej misky nasypeme múku.

 

 

Obaľujeme nasledovne:

najprv obalíme v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s trochou piva, následne opäť vo múke a rozšľahanom vajci.

Napokon môže prísť na rad konečne strúhanka.

Vyprážame na bravčovej masti.

Ak chcete obzvlášť jemné mäsko, šťavnaté mäsko , chrumkavú strúhanku a minimum tuku

 

 

Rezne sprudka krátko osmažíme na masti.

Rúru rozohrejeme na 110 ° C.

Do väčšieho hrnca, alebo pekáča dáme hrubé krajce chleba.

Na ne položíme vyprážané rezne.

Dáme prikryté na 45 minút do rúry.

Výsledok je šťavnaté nevysušené mäso a chrumkavá strúhanka s minimom tuku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay