Univerzálne cestíčko, vďaka ktorému budú ryby a mäso jednoducho dokonalé. Nemusíte sa babrať s troj obalom, jednoducho zamiešate v jednej miske a obalíte. Luxusná chuť!
5 základných pravidiel pre dokonalé cestíčko
Homogénna konzistencia
Aby ste dosiahli hladkú homogénnu konzistenciu, nasypte ako prvé do misky múku a po malých častiach za stáleho miešania vidličkou pridávajte vodu, alebo mlieko. Ak začnete malým množstvom a postupne pridávate, nespravia sa vám hrudky.
Postupne pridajte ďalšie ingrediencie, aby malo cesto správnu hustotu a chuť. Dôležitú úlohu zohráva vajíčko.
Pridajte do cestíčka droždie
Mnohí z vás o tom možno počujú prvýkrát, no keď pridáte do cestíčka droždie, výrazne to jedlu prospeje. Cestíčko bude krásne nadýchané a ľahšie. Pridajte do múky trochu sušeného droždia, alebo jedlej sódy a následne spracujte.
Koreniny
Aby ste pripravili luxusné cestíčko, nebude vám stačiť len soľ. Pridajte aj obľúbené koreniny a bylinky, aby malo cestíčko nielen skvelú konzistenciu, ale aj chuť.
Pripravte si mäso
Aj tento krok je veľmi dôležitý a nemali by ste ho podceniť. Pred vyprážaním si mäso a ryby dobre nasoľte a namočte do mlieka aspoň na hodinu. Odložte do chladničky. Takto pripravené budú ryby, aj mäso ešte jemnejšie.
Perlivá voda
Stačí pridať 1 polievkovú lyžicu perlivej vody a cestíčko nebude také mastné. Navyše tým docielite krásnu zlatistú farbu.
Dodržte tento postup
Vajce rozšľahajte spolu s mliekom, pridajte koreniny a bylinky podľa chuti, osoľte. Múku si dajte do samostatnej misky, pridajte trochu droždia, alebo jedlej sódy a postupne primiešavajte vajíčkovo-mliekovú zmes, až kým nebude hladká. Pridajte lyžicu perlivej vody a znovu všetko dobre premiešajte. Kúsky pripraveného mäsa, alebo rýb namočte do cestíčka asi na 5 minút a potom vysmážajte na rastlinnom oleji. Nechajte odkvapkať na tanieri pokrytom papierovými utierkami, aby ste sa zbavili prípadnej mastnoty. Hotovo. Dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru