plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé cestíčko: Zabudnite na troj obal, toto povznesie vaše mäso a ryby na vyššiu úroveň!

Univerzálne cestíčko, vďaka ktorému budú ryby a mäso jednoducho dokonalé. Nemusíte sa babrať s troj obalom, jednoducho zamiešate v jednej miske a obalíte. Luxusná chuť!

5 základných pravidiel pre dokonalé cestíčko

Homogénna konzistencia

Aby ste dosiahli hladkú homogénnu konzistenciu, nasypte ako prvé do misky múku a po malých častiach za stáleho miešania vidličkou pridávajte vodu, alebo mlieko. Ak začnete malým množstvom a postupne pridávate, nespravia sa vám hrudky.

Postupne pridajte ďalšie ingrediencie, aby malo cesto správnu hustotu a chuť. Dôležitú úlohu zohráva vajíčko.

Pridajte do cestíčka droždie

Mnohí z vás o tom možno počujú prvýkrát, no keď pridáte do cestíčka droždie, výrazne to jedlu prospeje. Cestíčko bude krásne nadýchané a ľahšie. Pridajte do múky trochu sušeného droždia, alebo jedlej sódy a následne spracujte.

Koreniny

Aby ste pripravili luxusné cestíčko, nebude vám stačiť len soľ. Pridajte aj obľúbené koreniny a bylinky, aby malo cestíčko nielen skvelú konzistenciu, ale aj chuť.

Pripravte si mäso

Aj tento krok je veľmi dôležitý a nemali by ste ho podceniť. Pred vyprážaním si mäso a ryby dobre nasoľte a namočte do mlieka aspoň na hodinu. Odložte do chladničky. Takto pripravené budú ryby, aj mäso ešte jemnejšie.

Perlivá voda

Stačí pridať 1 polievkovú lyžicu perlivej vody a cestíčko nebude také mastné. Navyše tým docielite krásnu zlatistú farbu.

Dodržte tento postup

Vajce rozšľahajte spolu s mliekom, pridajte koreniny a bylinky podľa chuti, osoľte. Múku si dajte do samostatnej misky, pridajte trochu droždia, alebo jedlej sódy a postupne primiešavajte vajíčkovo-mliekovú zmes, až kým nebude hladká. Pridajte lyžicu perlivej vody a znovu všetko dobre premiešajte. Kúsky pripraveného mäsa, alebo rýb namočte do cestíčka asi na 5 minút a potom vysmážajte na rastlinnom oleji. Nechajte odkvapkať na tanieri pokrytom papierovými utierkami, aby ste sa zbavili prípadnej mastnoty. Hotovo. Dobrú chuť!

Zdroj: sovkusom.ru

Najlepšie recepty na dnes