plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo chrumkavých hranoliek ako z McDonaldu: Sú to tie najlepšie hranolky aké ste jedli!

Hranolky sú obľúbenou prílohou. Ak ich pripravujete z čerstvých zemiakov a zdá sa vám, že to nie je ono, máme pre vás tip od retete-usoare.info, ako ich posunúť na vyšší level!

Potrebujeme:

zemiaky

vodu

1 ČL octu

1 PL kukuričného škrobu

olej na vysmážanie

Postup:

1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hranolčeky.

2. Pridajte ocot a vodu tak, aby boli hranolky úplne ponorené. Nechajte pôsobiť 10 minút.

3. Potom tekutinu zlejte, zemiaky vyberte a dôkladne osušte papierovou utierkou.

4. Preložte ich do misky, pridajte škrob a dobre pretrepte.

5. Na panvicu si nalejte dostatočné množstvo oleja a hranolky vysmážajte v niekoľkých dávkach do zlatista.

6. Hranolky poukladajte na papierové utierky, aby ste ich zbavili prebytočnej mastnoty.

Hotovo. Perfektné chrumkavé hranolky sú pripravené. S týmto receptom nikdy nesklamete.

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes