Tajomstvo babičkiných lahodných palaciniek: S rôznymi chutnými polevami získate plnohodnotný obed alebo večeru!

Palacinky sa dajú robiť na nespočetne veľa spôsobov – na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené…

Nedávno som objavila recept mojej babky na palacinky, ktoré sú naozaj jemné a mimoriadne chutné.

 

 

Fantastické jednoduché palacinky podľa receptu z portálu souspark.

...

Palacinky voláme 3 poháre pretože 3 základné prísady babička vždy meria v pohároch – jeden pohár mlieka, jeden pohár vody a jeden pohár hladkej múky.

Potrebujeme:

200 ml mlieka

200 ml vody

160 g hladkej múky

3 vajcia

štipku soli

2 PL kryštálového cukru

3 PL rastlinného oleja

Ďalej:

 

 

Šľahačka

Čerstvé ovocie

Kondenzované mlieko sladené

Lekvár

Marmeláda podĺa chuti

Postup:

 

 

(Suroviny musia mať izbovú teplotu).

Do misky pridáme vajcia, soľ, cukor.

Dôkladne premiešame.

 

 

Ďalej pridáme časť preosiatej múky a zamiešame.

Potom do zmesi nalejeme teplé mlieko.

Opäť premiešame.

 

 

Pridáme zvyšok múky.

Všetko spolu premiešame.

Zalejeme vriacou vodou.

Intenzívne miešame cesto, aby nevznikali hrudky.

 

 

Vďaka vriacej vode bude cesto pri vysmážaní prepečené.

Cesto necháme odstáť 15 minút.

Potom pridáme rastlinný olej a premiešame.

 

 

Palacinky smažíme na panvici potretej rastlinným olejom.

Môžeme ich servírovať len tak s kyslou smotanou.

Prípadne rôznymi sladkými plnkami podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay