Tajomstvo, ako pripraviť najchutnejšiu kuraciu pečienku – zakaždým je mäkučká a fantasticky chutná: Kto skúsil, inak ju už nerobí!

Keď robím pečienku, tak jedine podľa tohoto receptu. Pečienka je zakaždým krásne jemná, mäkučká a lahodná. Dokonca, takto prirpavená chutí aj tým, ktorí inak pečienku neobľubujú. Určite skúste a budete milo prekvapení. 

Keď robím pečienku, tak jedine podľa tohoto receptu. Pečienka je zakaždým krásne jemná, mäkučká a lahodná. Dokonca, takto prirpavená chutí aj tým, ktorí inak pečienku neobľubujú. Určite skúste a budete milo prekvapení.

Potrebujeme:

500 g kuracej pečienky

200 g cibuľa

30 g cesnaku

40 ml omáčka sójová

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g horčice

100 g údenej slaniny

Postup:

Pečienku očistíme, umyjeme a osušíme – ja nekrájam, nechávam v celku.

Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, slaninu a zalejeme s horčicou zmiešanou so sójovou omáčkou.

Všetko spolu premiešame a navrstvíme do pekáča.

Všetko zalejeme 200 ml vody a dáme piecť do vyhratej rúry na 220 stupňov.

Pečieme, kým sa takmer všetka voda neodparí.

Podávame s chlebíkom, alebo s ľubovolnou prílohou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)