Dnes máme pre vás výborný recept na pečienku. Takto pripravená chutí aj tým, ktorí ju nemajú príliš v obľube, je dokonale jemná a šťavnatá.
Potrebujeme:
kuracia pečienka
cibuľa
soľ
múka
slnečnicový olej
Postup:
1. Cibuľu očistite a nakrájajte na stredne hrubé plátky. Množstvo by malo byť s pečienkou v pomere 1:1.
2. Nalejte stredné množstvo oleja na panvicu. Na spodok rozohriatej panvice poukladajte rovnomerne cibuľu.
3. Pripravujte na strednom ohreve, aby sa cibuľa, ani pečienka nespálila.
4. Pečienku si dobre umyte, očistite a nakrájajte na pásiky s hrúbkou asi 1 cm.
10. Cibuľu a pečienku spolu premiešajte, aby sa ani jedno, ani druhé nespálilo.
11. Opekajte ešte asi 15-20 sekúnd za stáleho miešania, aby bola aj cibuľa osmažená zo všetkých strán.
Ak máte pochybnosti o tom, či je pečienka už správne pripravená, zoberte menší kúsok a prerežte na polovicu. Ak nie je zvnútra surová, je hotová. Pečienka by sa nemala tepelne pripravovať príliš dlho, pretože už nebude mäkká a jemná. Ak chcete počas restovania získať viac omáčky, dajte viac oleja.
Video postup:
Zdroj: youtube