Tajomstvo, ako pripraviť dokonalú pečienka za 3 minúty: Zaručene krehká a šťavnatá ako od šéfkuchára!

Dnes máme pre vás výborný recept na pečienku. Takto pripravená chutí aj tým, ktorí ju nemajú príliš v obľube, je dokonale jemná a šťavnatá.

Dnes máme pre vás výborný recept na pečienku. Takto pripravená chutí aj tým, ktorí ju nemajú príliš v obľube, je dokonale jemná a šťavnatá.

Potrebujeme:

kuracia pečienka

cibuľa

soľ

múka

slnečnicový olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

1. Cibuľu očistite a nakrájajte na stredne hrubé plátky. Množstvo by malo byť s pečienkou v pomere 1:1.

2. Nalejte stredné množstvo oleja na panvicu. Na spodok rozohriatej panvice poukladajte rovnomerne cibuľu.

3. Pripravujte na strednom ohreve, aby sa cibuľa, ani pečienka nespálila.

4. Pečienku si dobre umyte, očistite a nakrájajte na pásiky s hrúbkou asi 1 cm.

5. Múku zmiešajte so soľou.
6. Plátky pečienky dôkladne obaľte v múke so soľou.
7. Teraz plátky pečienky poukladajte na rozhorúčenú panvicu s opečenou cibuľou. V prípade potreby dolejte olej.
8. Tajomstvo takéhoto smaženia tkvie v tom, že pečienka je na cibuľovom vankúšiku, preto nezhorí a vďaka cibuľke bude krásne jemná. Základ je pripravovať ju na miernom ohni.
9. Po 1 – 1,5 minúte vyprážania kúsky pečienky obráťte na druhú stranu. Pečienka je pripravená, ak je pekne zatiahnutá a nie je krvavá.

10. Cibuľu a pečienku spolu premiešajte, aby sa ani jedno, ani druhé nespálilo.

11. Opekajte ešte asi 15-20 sekúnd za stáleho miešania, aby bola aj cibuľa osmažená zo všetkých strán.

Ak máte pochybnosti o tom, či je pečienka už správne pripravená, zoberte menší kúsok a prerežte na polovicu. Ak nie je zvnútra surová, je hotová. Pečienka by sa nemala tepelne pripravovať príliš dlho, pretože už nebude mäkká a jemná. Ak chcete počas restovania získať viac omáčky, dajte viac oleja.

Video postup:

Zdroj: youtube