Tajný trik šéfkuchára, ako pripraviť najlepšie filé a rezne: Toto nás učili v reštaurácii v Anglicku a verte mi, rozdiel je ohromný!

Trik, ako pripraviť najlepšie filé a kuracie rezne. Skúste, nebudete ľutovať!

Keď budete najbližšie robiť vyprážané rybie filé, alebo rezne z kuracieho mäsa, toto určite využijete. Takto sme to robili v anglickej reštaurácií, kde som mal možnosť praxovať a na takéto ryby chodili ľudia zo širokého okolia. Robím to tak aj doma a to aj v prípade kuracieho mäsa. Určite skúste nebudete ľutovať, chuť je naozaj famózna.

Tajomstvo chuti nespočíva v ničom inom ako v orechoch. Keď chuť orechov spojíte s jemným rybacím mäsom, je to naozaj veľká lahoda. A ako som už spomenul, je to perfektné aj na kuracie mäso.

Potrebujeme:

1 kg rybacieho alebo kuracieho mäsa – ideálne čerstvé, ak máte tú možnosť,

2 vajcia

1 citrón

50 g vlašských orechov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g strúhanky

2 lyžice hl. múky (môže byť aj polohrubá)

Soľ, čierne korenie

4 lyžice oleja

Postup:

Ak praccujete s celkom čerstvou rybou, môžete požiť filet aj s kožou, je to na vás.

Kôru z citróna nastrúhame a šťavu potrieme kúsky rýb, ochutíme soľou a korením (iné korenie nepoužívam).vyprážaný kôň

Vajcia rožšľaháme so štipkou soli.

Orechy rozmixujeme a zmiešame so strúhankou a citrónovou kôrou.

Kúsky rýb najskôr ponoríme do múky, potom do vajec a nakoniec do orechovej zmesi.vyprážaný kôň

Na panvici s hrubším dnom rozpálime olej a opražíme kúsky rýb z oboch strán dozlatista. Krehké mäsko je hotové behom chvíľky.

Vypražené kusy preložíme na papierový obrúsok, aby sa odstránil nadbytočný tuk.vyprážaný kôň

Pokiaľ ide o kuracie rezne, je treba nakrájať ich na menšie a tenšie kúsky, aby sa na oleji tiež rýchlo prepiekli. Napríklad sú výborné aj nugetky. Kuracie stačí citrónovou šťavou zľahka pokvapkať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)