Tajný trik od šéfkuchára na najlepšie kuracie prsia: Tohto jedla sa nevieme dojesť!

Vynikajúci recept z youtube na najlepšie kuracie prsia.

Tohto jedla sa nevieme dojesť a musí byť na stole aspoň raz týždenne!

 

 

Potrebujeme:

3 kuracie rezne prsné

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g šunky

100 g plátkového syra

100 ml olivového oleja

50 g strúhanky

500 g zemiakov

10 g rozmarínu

20 ml olivového oleja

10 g soli

5 g čierneho mletého korenia

Postup:

Kuracie rezne si rozrežeme.

Jemne naklepeme tĺčikom na mäso.

 

 

Na mäso si teraz navrstvíme plátky šunky, aj syra.

Každý kus stočíme do rolky a upevníme špajdľami cez všetky tri kusy, na troch miestach rovnomerne od seba.

 

 

Teraz prerežeme tak, aby nám vznikli na jednej špajdli 3 kúsky rolky. 

Každý špíz obalíme z oboch strán v olivovom oleji.

Následne v strúhanke. 

 

 

Tento jednoduchý trik spôsobí, že mäso môžete jednoducho upiecť a bude chutiť ako vyprážané.

Takže nezabudnite, žiadne obaľovanie v trojobale, skúste len olivový olej a strúhanku pre dokonale chrumkavý výsledok, ktorý navyše nie je mastný.

Navyše, vnútri ostane krásne šťavnaté a jemné – žiadne vysušené mäsao nečakajte.

Uložíme na plech, obložíme zemiakmi, ktoré sme si ošúpali, nakrájali na mesiačiky a posypali sušeným rozmarínom.

 

 

Zemiaky polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme.

Celý plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

Pred servírovaním špajdľu z mäsa vyberieme.

Podávame na opečených zemiakoch.

BONUS

 

 

Vyskúšajte aj druhý recept z videa, na kuracie rolky plnené šampiňónmi a syrom.

Zabalíte ich do šunky, polejete bešamelovou omáčkou a upečiete. 

Je to mňamka.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay