Tajný trik na prípravu najlepšieho hovädzieho mäsa v celku: V živote som neupiekla mäso tak rýchlo a dokonale – najlepšia rada!

Nik nevie pripravovať hovädzie mäso lepšie, ako obyvatelia Brazílie. Práve Južná Amerika a zvlášť táto krajina je najväčším vývozcom hovädziny do celého sveta a tamojší ľudia ju vraj vedia pripraviť najlepšie. Tajomstvo mäkučkého, šťavnatého a rýchlo upečeného hovädzieho mäsa je soľ.

Nik nevie pripravovať hovädzie mäso lepšie, ako obyvatelia Brazílie. Práve Južná Amerika a zvlášť táto krajina je najväčším vývozcom hovädziny do celého sveta a tamojší ľudia ju vraj vedia pripraviť najlepšie. Tajomstvo mäkučkého, šťavnatého a rýchlo upečeného hovädzieho mäsa je soľ. Okrem nej nepotrebujete žiadne iné, špeciálne suroviny. Ako sa hovorí, soľ nad zlato. :-)

Potrebujeme:

700 g hovädzieho mäsa vcelku

100 ml bieleho vínneho octu

1 lyžička rozmarínu

5 kusov celého čierneho korenia

200 ml bieleho suchého véna

...

Soľ (tej si pripravte viac, je základom celého receptu)

Postup:

Zmiešajte všetky 3 druhy tekutých prísad – ocot, víno aj olivová olej. Pridajte rozmarín a korenie. Marináda je pripravená.

Mäso vložíme do marinády minimálne na 2 hodiny. Ideálne aj na celú noc.brazílske hovädzie mäso

Potom mäso uložíme na pekáč s vyššími okrajmi a nalejeme naň ¼ marinády. Teraz na mäso uložíme papier na pečenie tak, aby jeho okraje prečnievali z formy. Teraz príde to kúzlo. Na papier na pečenie, pod ktorým je mäso nasypte soľ – musí zakrývať celú plochu, pod ktorou je mäso.brazílske hovädzie mäso

V rúre vyhriatej na 195 stupňov pečieme 30 minút. Podávame nakrájame na tenké plátky. Takáto doba pečenia je ideálna pre sviečkovicu, ak máte iné tuhšie kusy mäsa, pečte dlhšiu dobu. Ak chcete, aby bolo mäso zapečené aj zvrchu, nechajte ešte pár minút dopiecť bez soli a papiera na pečenie – odkryté. Pozor však na to, že mäsko už nebude v strede ružovkasté, ale úplne prepečené. brazílske hovädzie mäso

Zdá sa vám, že pripraviť hovädzie mäso takýmto spôsobom je nemožné? Práve naopak. Takto pripravené mäsko je v strede ešte krásne ružové (nie však krvavé), čo zodpovedá úrovni medium. Ak máte tuhšie druhy mäsa, pečte dlhšie, netreba však držať mäso v rúre celé hodiny, vďaka tejto úprave bude pripravené omnoho rýchlejšie a chuť bude fantastická.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom