plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajný trik na prípravu kuracích pŕs, ktorý skoro nikto nepozná: Vďaka nemu je mäsko oveľa šťavnatejšie a jemnejšie!

Na prípravu kuracích pŕs existuje množstvo receptov a tento sa vám na prvý pohľad môže zdať celkom obyčajný.

Trik kuchárov je však v príprave kuracieho mäska, ktoré je vďaka tomuto postupu oveľa šťavnatejšie a jemnejšie!

 

 

Potrebujeme:

šálku s objemom 200 ml

500 g kuracích pŕs

2 cibule

1,5 PL masla

400 g šampiňónov

150 g strúhaného syra

Na omáčku:

 

 

2 PL hladkej múky

1,5 PL masla

1 kyslú smotanu

soľ

korenie podľa chuti

Príloha:

 

 

Čerstvý šalát

Zemiaky

Anglická zelenina

Grilovaná zelenina

Postup:

 

 

Kuracie mäso najskôr uvaríme do mäkka v osolenej vode.

Medzitým si cibuľu nakrájame na malé kúsky a na masle ju osmažíme do zlatista.

 

 

Huby si takisto nakrájame na malé kúsky a orestujeme spolu s cibuľou.

Aby boli šampiňóny šťavnaté, dusíme ich pod pokrievkou 10 minút na miernom ohni.

Uvarené mäso si nakrájame na kocky a zmiešame s hubami.

 

 

Na suchej panvici osmažíme múku.

Potom ju zmiešame s maslom.

Spolu smažíme ešte pár minút.

Zalejeme kyslou smotanou.

 

 

A dobre premiešame, aby neostali hrudky.

Pridáme šampiňóny s mäsom.

Navrstvíme do malých zapekacích misiek.

Posypeme strúhaným syrom.

 

 

Dáme zapiecť na 10 – 15 minút, aby syr vytvoril kôrku.

Hotovo.

Môžeme podávať s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes

>