Tajný trik na prípravu kuracích pŕs, ktorý skoro nikto nepozná: Vďaka nemu je mäsko oveľa šťavnatejšie a jemnejšie!

Na prípravu kuracích pŕs existuje množstvo receptov a tento sa vám na prvý pohľad môže zdať celkom obyčajný.

Trik kuchárov je však v príprave kuracieho mäska, ktoré je vďaka tomuto postupu oveľa šťavnatejšie a jemnejšie!

 

 

Potrebujeme:

šálku s objemom 200 ml

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g kuracích pŕs

2 cibule

1,5 PL masla

400 g šampiňónov

150 g strúhaného syra

Na omáčku:

2 PL hladkej múky

1,5 PL masla

1 kyslú smotanu

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

 

 

Kuracie mäso najskôr uvaríme do mäkka v osolenej vode.

Medzitým si cibuľu nakrájame na malé kúsky a na masle ju osmažíme do zlatista.

Huby si takisto nakrájame na malé kúsky.

 

 

Orestujeme spolu s cibuľou.

Aby boli šampiňóny šťavnaté, dusíme ich pod pokrievkou 10 minút na miernom ohni.

Uvarené mäso si nakrájame na kocky a zmiešame s hubami.

 

 

Na suchej panvici osmažíme múku.

Potom ju zmiešame s maslom a spolu smažíme ešte pár minút.

Zalejeme kyslou smotanou a dobre premiešame, aby neostali hrudky.

Pridáme šampiňóny s mäsom, navrstvíme do malých zapekacích misiek.

Posypeme strúhaným syrom.

 

 

Dáme zapiecť na 10 – 15 minút, aby syr vytvoril kôrku.

Hotovo.

Môžeme podávať s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels