Tajný trik na najlepšie palacinky podľa mojej babky: Keď dáte do cesta toto, vedzte, že na iný recept si už nikto nespomenie!

Najlepšie palacinky robila moja starká. recept zdedila po svojej mame, ktorá pochádzala z Ukrajiny. Tajomstvo spočíva v jednej prísade, ktorú pridávala do cesta - obyčajnú majonézu.

Najlepšie palacinky robila moja starká. recept zdedila po svojej mame, ktorá pochádzala z Ukrajiny.

Tajomstvo spočíva v jednej prísade, ktorú pridávala do cesta – obyčajnú majonézu.

 

 

Neuveríte, čo táto prísada urobí s palacinkami, sú naozaj bezkonkurenčné.

...

Konečne sa mi podarilo nájsť recept aj vo forme videa a rada sa oň s vami podelím.

Je naozaj najlepší.

Potrebujeme:

0,5 litra teplej vody

9 polievková lyžíc hl. múky

2 polievkové lyžice majonézy

2 vajcia

2 polievkové lyžice kr. cukru

1/2 lyžičky prášku so pečiva

1/2 lyžičky vanilkového cukru

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

štipka soli

 

palacinky na majonéze a vajciach

 

PRÍPRAVA

Zmiešajte majonézu, vajcia, cukor, soľ a vanilkový cukor.

Miešame mixérom alebo ručne metličkou.

Pridajte teplú vodu a preosiatu múku.

 

 

Dobre premiešajte, aby ste sa vyhli hrudkám a nalejte rastlinný olej, premiešajte.

Nechajte cesto odpočívať 20 minút.

 

palacinky na majonéze bez mlieka

 

Potrite panvicu rastlinným olejom, ale len raz – na začiatku vyprážania, dajte panvicu na stredný plameň.

Malé množstvo cesta rovnomerne nalejeme na vrch panvice.

Vyprážajte palacinky  po dobu 1-2 minút na každej strane.

Uistite sa, že sú obe strany dobre prepečené.

 

palacinky na majonéze bez kvasiniek

 

Podávajte teplé palacinky s marmeládou, medom alebo nutellou.

 

palacinky na majonéze bez sódy

 

Prípadne môžete naplniť plnkou podľa vlastnej chuti a zatočiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video-recept: