Najlepšie palacinky robila moja starká. recept zdedila po svojej mame, ktorá pochádzala z Ukrajiny.
Tajomstvo spočíva v jednej prísade, ktorú pridávala do cesta – obyčajnú majonézu.
Neuveríte, čo táto prísada urobí s palacinkami, sú naozaj bezkonkurenčné.
Konečne sa mi podarilo nájsť recept aj vo forme videa a rada sa oň s vami podelím.
Je naozaj najlepší.
Potrebujeme:
0,5 litra teplej vody
9 polievková lyžíc hl. múky
2 polievkové lyžice majonézy
2 vajcia
2 polievkové lyžice kr. cukru
1/2 lyžičky prášku so pečiva
1/2 lyžičky vanilkového cukru
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
štipka soli
Na podávanie:
Šľahačka
Čerstvé ovocie
Lekvár
Nutella
Džem
Strúhaná čokoláda
Granko
Postup:
Zmiešajte majonézu, vajcia, cukor, soľ a vanilkový cukor.
Miešame mixérom alebo ručne metličkou.
Pridajte teplú vodu.
Vmiešajte aj preosiatu múku.
Dobre premiešajte, aby ste sa vyhli hrudkám.
A nalejte rastlinný olej, premiešajte.
Nechajte cesto odpočívať 20 minút.
Potrite panvicu rastlinným olejom, ale len raz – na začiatku vyprážania, dajte panvicu na stredný plameň.
Malé množstvo cesta rovnomerne nalejeme na vrch panvice.
Vyprážajte palacinky po dobu 1-2 minút na každej strane.
Uistite sa, že sú obe strany dobre prepečené.
Podávajte teplé palacinky s marmeládou, medom alebo nutellou.
Prípadne môžete naplniť plnkou podľa vlastnej chuti a zatočiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video-recept: