Najlepšie palacinky robila moja starká. recept zdedila po svojej mame, ktorá pochádzala z Ukrajiny. Tajomstvo spočíva v jednej prísade, ktorú pridávala do cesta – obyčajnú majonézu. Neuveríte, čo táto prísada urobí s palacinkami, sú naozaj bezkonkurenčné. Konečne sa mi podarilo nájsť recept aj vo forme videa a rada sa oň s vami podelím. Je naozaj najlepší.
Potrebujeme:
- 0,5 litra teplej vody
- 9 polievková lyžíc hl. múky
- 2 polievkové lyžice majonézy
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice kr. cukru
- 1/2 lyžičky prášku so pečiva
- 1/2 lyžičky vanilkového cukru
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- štipka soli
PRÍPRAVA
Zmiešajte majonézu, vajcia, cukor, soľ a vanilkový cukor mixérom alebo šľahačkou.
Pridajte teplú vodu a preosiatu múku. Dobre premiešajte, aby ste sa vyhli hrudkám a nalejte rastlinný olej, premiešajte. Nechajte cesto odpočívať 20 minút.
Potrite panvicu rastlinným olejom, ale len raz – na začiatku vyprážania, dajte ju na strednú teplotu.
Malé množstvo cesta rovnomerne nalejeme na vrch panvice. Vyprážajte palacinky po dobu 1-2 minút na každej strane. Uistite sa, že nie sú pripálené.
Podávajte teplé palacinky s marmeládou, medom alebo nutellou. Bon appetit!