Tajný trik na najlepšie palacinky podľa mojej babky: Keď dáte do cesta toto, vedzte, že na iný recept si už nikto nespomenie!

Najlepšie palacinky robila moja starká. recept zdedila po svojej mame, ktorá pochádzala z Ukrajiny. Tajomstvo spočíva v jednej prísade, ktorú pridávala do cesta – obyčajnú majonézu. Neuveríte, čo táto prísada urobí s palacinkami, sú naozaj bezkonkurenčné. Konečne sa mi podarilo nájsť recept aj vo forme videa a rada sa oň s vami podelím. Je naozaj najlepší.

Potrebujeme:

  • 0,5 litra teplej vody
  • 9 polievková lyžíc hl. múky
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kr. cukru
  • 1/2 lyžičky prášku so pečiva
  • 1/2 lyžičky vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • štipka soli

palacinky na majonéze a vajciach© DepositPhotos

PRÍPRAVA

Zmiešajte majonézu, vajcia, cukor, soľ a vanilkový cukor mixérom alebo šľahačkou.

Pridajte teplú vodu a preosiatu múku. Dobre premiešajte, aby ste sa vyhli hrudkám a nalejte rastlinný olej, premiešajte. Nechajte cesto odpočívať 20 minút.

palacinky na majonéze bez mlieka

Potrite panvicu rastlinným olejom, ale len raz – na začiatku vyprážania, dajte ju na strednú teplotu.

...

Malé množstvo cesta rovnomerne nalejeme na vrch panvice. Vyprážajte palacinky  po dobu 1-2 minút na každej strane. Uistite sa, že nie sú pripálené.

palacinky na majonéze bez kvasiniek© DepositPhotos

Podávajte teplé palacinky s marmeládou, medom alebo nutellou. Bon appetit!

palacinky na majonéze bez sódy

Video-recept: