TAJNÝ trik na najlepší nedeľný rezeň pod slnkom: Skúste to HNEĎ, keď budete variť!

Bravčový rezeň je v slovenských domácnostiach večnou klasikou.

 

 

Vo vnútri by malo byť chrumkavé a šťavnaté.

Nie vždy ale zodpovedá výsledok naším predstavám – mäsko nie je jemné a lahodné, ale tvrdé a vysušené.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Poradíme vám perfektný zlepšovák, vďaka ktorému bude rezeň voňavý, jemný a šťavnatý.

Skúste a nebudete ľutovať.

 

 

Tajomstvom dobrého bravčového rezňa je dobre ochutené mäso a hlavne správna marináda, ktorá mäso zmäkčí.

Nestačí len strúhanka, múka a vajcia.

 

 

Marináda, ktorú vám poradíme dokáže s mäsom skutočné divy a pritom pozostáva len z dvoch prísad.

Toto je skvelý recept na šťavnaté a chutné bravčové rezne, ktoré sú skvelým jedlom pre celú rodinu.

Potrebujeme:

500 g čerstvého bravčového karé

2 polievkové lyžice majonézy

2 polievkové lyžice horčice vajce

3 polievkové lyžice mlieka pohár strúhanky

¾ šálky hladkej múky

soľ

korenie

granulovaný cesnak

olej

Postup:

 

 

Základom receptu je jednoduchá marináda z dvoch prísad.

Sú nimi majonéza a horčica.

 

 

Mäso si pripravíme.

Bravčové mäso nakrájajte na plátky – toto množstvo mäsa vám dá asi 6 rezňov.

Každý plátok mäso jemne rozklepte paličkou na mäso.

 

 

Pripravíme marinádu:

Marinádu pripravíme spojením horčice s majonézou, cesnakom a korením.

Všetko dôkladne premiešame.

 

 

Rezne zmiešame s marinádou.

Pripravené mäso dáme na pár hodín do chladničky, aby prepojili chute.

Teraz si pripravíme trojobal:

 

 

Prirpavíme si tri misky, do jednej nasypeme múku, do druhej rozšľaháme vajíčka a do tretej nasypeme strúhanku.

Vajíčka môžete ochutiť trochou soli a korenia.

 

 

Rezne obalíme klasicky v múke, vajci a strúhanke.

Vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista a do chrumkava.

Takto pripravené rezne chutia skvele so zemiakmi a vašimi obľúbenými  šalátmi.

 

 

Rezne podľa tohoto receptu sú naozaj fantasticky lahodné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn