plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajný trik, ako upiecť zemiaky s kvapkou oleja tak, že chutia ako vyprážané: Dajte na stôl túto prílohu a na hranolky si nikto ani nespomenie!

Moja starká ma naučila robiť zemiaky takto a robila som ich presne tak aj v reštaurácii, v ktorej som pracovala.

 

 

Všetci si si ich nevedeli vynachváliť.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 lyžička soli

1 lyžička cesnakového prášku

 

 

1 lyžička tymiánu

Sladká paprika

2 l studenej vody

50 ml oleja

Voliteľné:

Obľúbené koreniny

Obľúbené bylinky

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.

 

 

Dáme do studenej vody so soľou a preložíme na plameň.

Necháme na plameni len dovtedy, kým sa neobjaví na povrchu biela pena.

 

 

Potom zemiaky hneď scedíme.

Tajomstvo tejto prípravy spočíva v oleji – resp. v tom, že olej dáte samotný na plechu zahriať do rúry.

 

 

Plech so studeným olejom jednoducho dajte do studenej rúry.

Následne nastavte na 160 stupňov.

Keď sa rúra aj s plechom zahrejú, pridáme do horúceho oleja  zemiaky.

 

 

Zemiaky sme si premiešali s koreninami.

Na plechu ich premiešame tak, aby sa každý zemiak obalil olejovou zmesou.

Teplotu zvýšime na 180-200 stupňov.

Pečieme, kým zemiaky nie sú zlatisté na povrchu.

 

 

Vďaka tejto metóde sa na povrchu zemiakov vytvorí chrumkavá kôrka, ktorá spôsobí, že zemiačiky budú extra chutné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Majka Dobrodenková

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes