Tajný tip mojej svokry, ako upiecť piškótu bez múky: Keď pridáte do cesta toto, netreba vám žiadnu múku ani ovsené vločky!

Počuli ste už o sladkých dezertoch z červenej repy? Moja svokra ma naučila, ako urobiť perfektné cesto na tortu bez múky, namiesto nej stačí použiť červenú repu. Skúste tento recept a máte postarané o zdravú a výbornú pochúťku. Stačí ju potrieť len obyčajnou šľahačkou, alebo jednoduchým krémom a je to.

Potrebujeme:

200 g červenej repy

250 g jemne nakrájanej čokolády

125 g nakrájaného masla

4 vajcia

1 lyžička vanilkovej arómy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g hnedého cukru (môže byť aj obyčajný)

80 g namletých mandlí

1 štipka soli

Postup:

Najskôr si uvaríme červenú repu a urobíme z nej jemné pyré – to je perfektný tip od mojej svokry, cesto bude vďaka nej ako s múkou, ale pritom celkom bez lepku. Repu ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 cm. Varíme asi 30-35 minút. Potom rozmuxujeme v mixéri na hladké pyré – pridáme doň aj trochu vody, v ktorej sa repa varila (cca 1 lyžicu), pyré tak bude jemnejšie.

Čokoládu s maslom necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.

Formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie tak, aby neprečnieval z formy. Rúru nastavíme na 160 stupňov.

Mleté mandle, cukor, vajcia a vanilkový extrakt zmiešame s pyré a na najnižších otáčkach miešame. Postupne vmiešame aj čokoládovú zmes a rýchlosť miešania mierenie zvýšme, aby sme získali hladké jednotné čokoládové cesto.

Navrstvíme do formy a zakryjeme alobalom. Pečieme 80-90 minút. Krátko pred koncom pečenia skontrolujeme cesto. Na okrajoch by malo byť pevné a v strede môže byť ešte mierne mäkučké.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kuechen-miezen