plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako udržať cesto MÄKKÉ A ČERSTVÉ niekoľko dní: Profesionálni PEKÁRI pridávajú do múky 2 zabudnuté prísady!

Rohlíky, praclíky, tyčinky a iné druhy kysnutého cesta často po dni stvrdnú, najmä ak ich pri vyberaní z rúry necháte odkryté.

 

 

Aby sa vám to nestalo, použite trik profesionálnych pekárov z portálu telegraf.

Predtým, ako začnú miesiť cesto, pridajú pekári do múky trochu kukuričného škrobu, teda zahusťovadla.

 

 

 

A pridajú aj trochu obyčajnej krupice, ktorá sa používa v detských príkrmoch, kašách a výživách.

Na kilogram múky sa použije plná lyžica kukuričného škrobu a zarovnaná lyžička krupice.

 

 

Škrob pomáha, aby bolo cesto ľahšie a vzdušnejšie,a teda jemnejšie.

Na druhej strane, keď sa malé množstvo krupice zmieša s bežnou pšeničnou múkou, zbaví cesto prebytočnej vlhkosti.

Na palcinky aj prípravu mäsa

 

 

vaľkanie akéhokoľvek cesta hračkou a palacinky budú tenké ako papier bez toho, aby sa vám pretrhli.

Tou tajnou prísadou je škrob.

Ak chcete pripraviť naozaj tenké a chutné palacinky, nahraďte časť múky kukuričným škrobom.

 

 

Sami budete prekvapení tým rozdielom.

Cesto na sušienky zas bude vďaka nemu kompaktnejšie a jemnejšie.

Stačí ak pri jeho príprave použijete 2 diely múky a 1 diel kukuričného škrobu.

 

 

Kukuričný škrob je skvelou prísadou aj do ovocných koláčov s drobným ovocím ako sú jahody, maliny, alebo čučoriedky.

Stačí 1 lyžica kukuričného škrobu, aby vám ovocie nekleslo a koláč bol ešte chutnejší.

Ďalším spôsobom ako pri varení využiť škrob je pri príprave mäsa.

 

 

Tentokrát však použite radšej zemiakový škrob.

Ak chcete, aby vaše kuracie nugetky, ryby, či rezne mali chrumkavú kôrku, posypte ním kúsky mäsa tesne pred vysmážaním a vďaka nemu bude mať mäso pekný vzhľad a úžasnú chuť.

 

 

Vďaka zemiakovému škrobu tiež vytvoríte fantastické domáce hranolky.

Stačí ich v ňom len obaliť a vysmažiť.

 

 

Hranolky budú krásne zlatisté a chrumkavé.

Môžete z neho pripraviť aj omáčky.

 

 

Jednoducho ním nahradíte zápražku z múky a oleja.

Funguje ako skvelé zahusťovadlo a na rozdiel od pšeničnej múky je škrob (aj kukuričný, aj zemiakový) bezlepkový, takže je vhodný aj pri celiakii.

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes