plny-hrniec_transparent_negativ.png

Málokto vie, že treba do zemiakových placiek pridať aj túto TAJNÚ prísadu: NIKDY nenasiaknu olejom a budú krásne chrumkavé!

Málokto nemá rád strúhané zemiakové placky. Nie je to len lacný nápad na večeru , ale aj chutná voľba, keď je chladnička prázdna.

Recept pozná snáď každý, kto niekedy varil.

 

 

Najväčšou skazou každého receptu na zemiakové placky je však nasiaknutie jedla tukom a chýbajúca chrumkavosť po vyprážaní.

Bohužiaľ, nie každý vie, že ide o jedinú chybu, ktorú už raz pri ich príprave urobil takmer každý.

Mali by ste vedieť, že pridaním JEDNEJ prísady dosiahnete, aby boli placky vo výsledku vždy veľmi chutné a chrumkavé.

 

 

Už jedna polievková lyžica dokáže zázraky.

Aká je tajná ingrediencia, ktorá celé jedlo tak dobre zafixuje?

Je to stará známa majonéza , ktorá sa používa v mnohých receptoch, ale do placiek ju pridáva len málokto.

 

 

Jej pridanie znamená, že vyprážané zemiakové placky toľko nenasiaknu tuk z panvice.

Navyše, len jedna polievková lyžica pridaná do cesta spôsobí , že kôrka bude pri vyprážaní chrumkavá . Vďaka tomuto produktu je problém s príliš mäkkým a tukom nasiaknutým pokrmom minulosťou.

 

 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 stredne veľká cibuľa

3 polievkové lyžice pšeničnej múky

2 polievkové lyžice zemiakovej múky (zemiakového škrobu)

1 vajce

1 polievková lyžica majonézy

soľ

korenie

majoránka

cesnak

olej na vyprážanie

smotana 18%

kôpor na podávanie

Postup:

 

 

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na veľkom strúhadle alebo pomocou kuchynského robota.

Necháme 10 minút pôsobiť.

Po uplynutí tejto doby vypustite prebytočnú vodu z misky.

 

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Pridáme do misky so zemiakmi.

Múku preosejeme cez sito.

 

 

Pridáme vajce, korenie a lyžicu majonézy.

Všetko dôkladne premiešame, kým sa suroviny nespoja.

Na panvici rozohrejeme tuk.

 

 

Potom na ňu lyžicou porciujeme na ňom tenké palacinky.

Pečieme, kým obe strany placky nie sú hnedé.

 

 

Hotové placky položíme na na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Podávame so smotanou a nasekaným kôprom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes