plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridajte ho do FAŠÍROK a budú jemné a nadýchané ako nikdy predtým. 1 polievková lyžica stačí!

Nadýchané ako obláčik, mleté ​​rezne sú hlavným prvkom chutnej večere. Ich jedinečnú kyprosť môžete získať mnohými rôznymi spôsobmi. Dnes prezradíme tú, ktorá mäso nielen „nafúkne“, ale aj úžasne ovplyvňuje jeho chuť a vláčnosť.

Mleté s pridaním cukety, krúpov alebo zemiakov, ako aj uhorkového šalátu a maslového pyré je jedným z najobľúbenejších jedál slovenskej kuchyne.

 

 

Kuchári a kuchárky už roky bádajú, ako ich pripraviť tak, aby dodali týmto rezňom šťavnatosť a jemnosť.

Rožky namočené v mlieku namiesto strúhanky, postrúhaný zemiak, lyžica studenej vody alebo perlivá voda určite pomôžu.

Žiadna z týchto prísad však neovplyvňuje chuť pokrmu tak ako táto.

Prečítajte si naše rady:

Čo pridať k mäsu, aby bolo mleté ​​mäso kypré a šťavnaté?

Ak chcete získať nadýchané a v ústach sa rozplývajúce mleté ​​rezne, mali by ste do mäsovej hmoty pridať kyslú hustú smotanu.

 

 

Môže to byť 18% alebo 12% krém, podľa toho, čo máte po ruke.

Na pol kila mäsa stačí 1 vrchovatá polievková lyžica tejto prísady.

Jeho pridanie výrazne ovplyvní textúru rezňov a urobí ich ľahšími a krémovejšími, ako aj chuť, ktorá bude oveľa jemnejšia ako bežne.

Na čo si dať pozor pri jej pridávaní do fašírok?

Pri pridávaní smotany do fašírok si treba dať pozor na hustotu mäsovej hmoty.

 

 

Ak je dosť tekutá, pridaním smotany sa ešte uvoľní.

Nezabudnite teda pri príprave rso smotanou fašírky dobre vyžmýkať, použiť nie veľmi veľké vajce a podľa možnosti odsať tuk z praženia cibule a cesnaku.

Recept na najchutnejšie fašírky

Potrebujeme:

500 g bravčového pliecka

 

 

1 žemla alebo rožok

1 stredné vajce

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľa

1 vrchovatá polievková lyžica kyslej smotany

soľ

korenie

strúhanka

oleja

Na podávanie:

 

 

Zemiaky

Krúpy

Uhorkový šalát

Čerstvá zelenina

Chlieb

Postup:

Žemľu alebo rožok namočíme do vody.

 

 

A dobre vyžmýkame.

Cibuľu nakrájame nadrobno.

Cesnak prelisujeme cez lis.

 

 

Všetko zľahka orestujeme, kým cibuľa nezmäkne.

Pomelieme mäso.

Pridáme k nemu restovanú cibuľu a cesnak.

 

 

K mäsu pridáme aj vyžmýkaný rožok.

Pridáme aj vajce a smotanu.

Nakoniec pridáme aj soľ a korenie.

 

 

Rukou trpezlivo vymiesime homogénnu hmotu.

Vytvarujeme rezne.

Obalíme ich v strúhanke (voliteľné).

 

 

A potom opečieme na rozpálenom oleji do zlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes